SKYSAMARBEID: Sap og IBM går sammen om skybaserte produkter og løsninger.
SKYSAMARBEID: Sap og IBM går sammen om skybaserte produkter og løsninger.

IBM og Sap-samarbeid

Hana-database skal kombineres med serverteknologi fra store blå for å skape nye skyløsninger.

IBM og Sap annonserte strategisk samarbeid i oktober 2014.

Konsernsjef Bill McDermott sa om samarbeidet at avtalen vil komme kundene til gode, og være en pådriver for Sap Hana Enterprise Cloud.

- Etterspørselen etter Sap Hana og Sap Business Suite på Sap Hana i skyen er enorm, og denne globale avtalen med IBM varsler en ny æra av samarbeid i nettskyen, sa McDermott i 2014.

Nå legger de to gigantene hodene sammen i Sap sitt hovedkvarter Walldorf i Tyskland og på IBM sin campus i Palo Alto, California.

Målet er å utvikle sky- og fysiske løsninger basert på Sap Hana databaseteknologi og IBM Power Systems servere og hybride skyteknologi i fellesskap. Sammen skal de levere konsulenttjenester og løsninger som "utnytter velprøvde tjenester og støttefunksjoner fra begge selskapene", ifølge kanalpublikasjonen Channelnomics.eu.

- Vi formaliserer et utfyllende sett med funksjoner for å forenkle og fremskynde resultater for kundene som utvikler seg til å bli kognitive bedrifter, sier direktør Bridget van Kraliingen i IBM Global Business Services om samarbeidet.