NEDSALG: Eirik Lunde har startet nedsalg som kan ende med at hele NextGenTel forsvinner. (Foto: NextGenTel)
NEDSALG: Eirik Lunde har startet nedsalg som kan ende med at hele NextGenTel forsvinner. (Foto: NextGenTel)

Mange flere får høyhastighetstilbud

- Slik situasjonen er nå bør det være mulig å komme til enighet i kobberstriden denne måneden, mener administrerende direktør Eirik Lunde i Nextgentel.

Publisert Sist oppdatert

Det er berammet et møte i Bredbåndsforum alt i neste uke. Tidligere har både Per Morten Torvildsen i Broadnet og Trond Skjellerud i Eidsiva Bredbånd uttalt håp om en snarlig løsning.

Forhandlingene har pågått i mer enn ett år, etter at statssekretær Reynir Johannesson tok initiativet til etableringen av et eget forum øremerket til denne saken.

Viktig for regjeringen

- Vi er enige om mange av de viktige sakene som må være på plass, for å kunne få til en modernisering av kobbernettet innen rimelig tid. Slik situasjonen nå står burde det være mulig å komme til enighet i løpet av måneden slik at vi kan komme i gang med moderniseringen. Videre deler vi også oppfatningen om at dette er fornuftig å gjøre for å nå målsetningen om 100 mbit til over 90 prosent av husstandene innen 2020, mener Lunde.

Betyr mye for kundene

- For Nextgentel betyr det først og fremst at mange av våre nåværende kunder som ligger langt fra sentralen vil få kortet ned avstanden til sentralen og der igjennom få tilbud om 100-pluss mbit i stedet for dagens to til 20 mbit, sier Lunde, og fortsetter:

- Videre betyr det at kunder med korte kobberlengder som i dag ikke har annet tilbud på grunn av komplekse forhold i grunnen, manglende eller vanskelig graveforskrifter etc, vil få et bredbåndstilbud som konkurrerer med det fiberbasert bredbånd kan tilby, avslutter han.