Broadcom VMware
Foto: VMware
FERDIG: Så fikk Broadcom overta VMware til slutt. Alle aktuelle myndigheter har nå godkjent kjøpet. (Foto: VMware PR).

Det er endelig over – Broadcom har kjøpt VMware

Nå er gigantoppkjøpet fullført: Broadcom kjøper VMware for nesten 753 milliarder norske kroner.

Dette skjer etter at de siste myndighetene har godkjent handelen. Broadcom vil nå transformere kundenes muligheter i skymiljøer. Broadcoms oppkjøp av VMware har vært en forsinket affære.

Nå er imidlertid oppkjøpet endelig gjennomført etter at det tirsdag ble kjent at kinesiske konkurransemyndigheter hadde godkjent avtalen.

Vil bli verdensledende

– Vi er glade for å ønske VMware velkommen til Broadcom og bringe sammen våre innovasjonssentrerte team som setter ingeniørarbeidet først, mens vi tar enda et viktig skritt fremover i oppbyggingen av verdens ledende infrastrukturteknologiselskap. Med et felles fokus på kundesuksess er vi sammen godt posisjonert for å gjøre det mulig for globale bedrifter å omfavne private og hybride skymiljøer, noe som gjør dem sikrere og mer motstandsdyktige. Broadcom har lang erfaring med å investere i virksomhetene vi anskaffer for å drive bærekraftig vekst, og det vil fortsette med VMware til fordel for interessentene vi betjener, sier Hock Tan, styreleder og administrerende direktør i Broadcom

– Med et felles fokus på kundesuksess, er vi sammen godt posisjonert for å gjøre det mulig for globale virksomheter å omfavne private og hybride skyer, noe som gjør dem sikrere og mer motstandsdyktige. Broadcom har en lang merittliste med å investere i selskapene vi kjøper opp for å drive bærekraftig vekst, og dette vil fortsette med VMware til fordel for interessentene vi betjener, fortsetter Tan.

Tok sin tid

Broadcom hadde håpet at avtalen ville gå gjennom mye raskere og enklere, men myndighetene i både USA og Europa hadde sine tvil og grønt lys kom etter lange forhandlinger, med Broadcom som lovet at VMwares tjenester ville fortsette å bli brukt med tjenestene til konkurrerende selskaper etter oppkjøpet.

Broadcom vil bruke oppkjøpet til å gjøre det mulig for kunder å bygge og modernisere sine private og hybride skyer. Selskapet vil investere i VMware Cloud Foundation, programvarestakken som fungerer som grunnlaget for private og hybride skyer.

I tillegg vil VMware tilby en katalog med tjenester for å modernisere og optimalisere sky- og kantmiljøer, inkludert VMware Tanzu.

VMware utvikler virtualiseringsprogramvare, mens Broadcom designer, utvikler og leverer et bredt spekter av halvleder-, bedriftsprogramvare og sikkerhetsløsninger.