TILLATER: EUs konkurransesjef Margrethe Vestager gordkjenne Broadcoms oppkjøp av VMware. (Foto: Jennifer Jacquemart, EU).

Broadcom kjøper VMware

Brikkeprodusenten Broadcom gjør sitt største oppkjøp noensinne – EU godkjenner avtale.

– Forpliktelsene som tilbys av Broadcom vil tillate deres eneste rival, Marvell, å fortsette å konkurrere på lik linje og sikre lignende beskyttelse for eventuelle fremtidige konkurrenter, sier EUs antitrustsjef Margrethe Vestager.

Med en prislapp på 61 milliarder dollar – nesten 610 milliarder kroner – har den amerikanske brikkeprodusenten Broadcom fått sitt største oppkjøp noensinne godkjent av EUs konkurransemyndighet. Det skriver Reuters.

Broadcom vil kjøpe skyselskapet VMware, som vil utvide sin produktportefølje for brikkeprodusenten.

Den amerikanske føderale handelskommisjonen og det britiske konkurransetilsynet må også godkjenne avtalen før oppkjøpet kan fullføres.

For å oppfylle EUs konkurransekrav er Broadcom forpliktet til å tilby sin hovedkonkurrent, brikkeprodusenten Marvell, garantert tilgang til Broadcoms fiberkanal vertsbussadaptere (FC HBA).

Tilgang til API-er

Dette gjelder tilgang til de såkalte "applikasjonsprogrammeringsgrensesnittene" samt materialer, verktøy og teknisk støtte som er nødvendig for utvikling og sertifisering av tredjeparts FC HBA-er.

Marvell og andre potensielle fremtidige konkurrenter vil også ha garantert tilgang til kildekoden til alle Broadcoms nåværende og fremtidige FC HBA-drivere gjennom en ugjenkallelig åpen kildekode-lisens.

Lik konkurranse

– Forpliktelsene som tilbys av Broadcom vil tillate deres eneste rival, Marvell, å fortsette å konkurrere på lik linje og sikre lignende beskyttelse for eventuelle fremtidige konkurrenter, sa EUs Margrethe Vestager i en uttalelse.

Broadcom skriver følgende i kunngjøringen av EU-godkjenningen:

«Vi fortsetter å gjøre fremskritt med våre ulike regulatoriske applikasjoner rundt om i verden og har mottatt juridisk fusjonsgodkjenning i Australia, Brasil, Canada, EU, Sør-Afrika og Taiwan og godkjenning av utenlandsk investeringskontroll i alle nødvendige jurisdiksjoner».