BUTIKK: Over 2000 kvadratmeter i tre etasjer på Oxford Circus i London skal Microsoft friste og hjelpe kunder med det meste innen teknologi.

Microsoft åpner sin første europeiske butikk

London får Microsofts sentralt plasserte flaggskipbutikk i juli.

Publisert Sist oppdatert

Butikken er plassert på Oxford Circus, krysset mellom Oxford Street og Regent Street, for den som er kjent. Lenger ned i Regent Street har Apple hatt sin flaggskipsbutikk i en del år. Noen av verdens mest populære butikkjeder er naboer, i dette strøket hvor det norske oljefondet har investert tungt i eiendom.

Butikken åpner 11. juli og er på mer enn 2000 kvadratmeter over tre etasjer. Den skal inneholde videovegger, kino, lokaler for workshops og undervisning i Microsoft-produkter og en "answer desk" hvor publikum skal kunne henvende seg for å få hjelp med sine produkter uansett merke og operativsystem.

Ellers vil butikken inneholde alle Microsoft-produkter, som Surface, Xbox og Hololens foruten partneres pc-er og andre produkter. Dette blir den først butikken i sitt slag i Europa. Fra før har selskapet en tilsvarende butikk i Sydney, Australia og i New York, USA. Ellers har Microsoft mer "vanlige" butikker i USA, Canada og Puerto Rico.