KOSTNADSBESPARELSER: Løsningen med en automatisert ende-til-ende-prosess skal avdekke hendelser vesentlig raskere enn andre løsninger på markedet, lover Tieto og Greenbird, og dette kan gi store besparelser. (Foto: Tieto pressefoto) 

Samarbeid om løsninger for smart elnett

Tieto og Greenbird inngår strategisk samarbeid for sine løsninger omkring smarte strømmålere.

Publisert Sist oppdatert

Det norske selskapet Greenbird Integration Technology står bak skytjenesten Metercloud. Dette er en integrasjonsløsning som er særlig fokusert på smarte strømmålere, men også smarte strømnett, tingenes internett og andre smartby-teknologier. Løsningen tilbyr integrasjoner mellom systemer og stordatabaserte applikasjoner.

Tieto tilbyr den modulære skyløsningen Tieto Smart Utility til kraftselskaper, distributører og andre aktører innen kraftleveranser.

Betydelig merverdi

Kombinasjonen av disse to tjenestene vil åpne for en ferdig løsning for felles forretningsprosesser som er basert på smarte strømmålere og elnett, lover selskapene i en pressemelding.

— Greenbirds forretningsfilosofi komplementerer Tieto på dette forretningsområdet. Med vår felles løsning vil vi kunne tilby betydelig merverdi til våre kunder ved å tilby to løsninger som letter deres drift. Løsningen er enkel skalerbar for å tilpasse kundens behov, sier Carl Lidholm, sjef for Strategy & Solution offering i Tieto, i pressemeldingen.

«Avtalen omfatter tettere samarbeid og identifiserer felles forretningsmuligheter, utvikling og testing av løsninger i fellesskap, samt styrking av eksisterende løsninger hos begge parter gjennom utveksling av kunnskap og erfaringer», kan vi også lese i meldingen.