ONEDRIVE-LAGRING: Viktigheten av sikker og enkel digitalisering av dokumenter avgjørende for effekten av investeringen i Office 365 og Onedrive, skriver kronikkforfatteren. (Illustrasjon: Microsoft)

Henter din virksomhet ut potensialet med Onedrive? 

KRONIKK: Hvilke muligheter gir Onedrive for direkte lagring fra bedrifters multifunksjonsmaskiner, spør Stig Hvalryg i Canon Norge.

Publisert Sist oppdatert

Det offentlige og næringslivet ellers benytter i stor utstrekning Microsofts skyløsning for lagring av filer. Det er ingen tvil om at Office 365 også påvirker utbredelsen og benyttelsen av Onedrive som lagringssted. Dette ser vi mange eksempler på når vi besøker kommuner og det private næringsliv, og trenden øker i omfang.

Hvilke muligheter finnes?

Mange it-sjefer ikke er klar over muligheten til å gi sine brukere en enkel og sikker skanning av papirdokumenter til Onedrive - direkte fra virksomhetens multifunksjonsmaskiner. En slik mulighet sparer selskapet for mye tid og ressurser. I stedet for å skanne til e-post for så å lagre, kan brukere sende direkte til riktig mappe i Onedrive.

Sikker arbeidsprosess

Gjennom en smart infrastruktur for skanning blir utnyttelsen av Onedrive en enkel og sikker måte å lagre papirdokumenter som skal digitaliseres. En elegant måte å løse innskanningsutfordringer på er en ferdig workflow som gir brukeren, etter sikker innlogging på sin multifunksjonsmaskin, direkte tilgang til sine egne mapper. Derfra er det enkelt å velge riktig mappe hvor skannede filer skal lagres i Onedrive. Denne måten å jobbe på øker ikke bare virksomhetens effektivitet, men styrker også sikkerheten vedrørende adgang til bedriftens eller virksomhetens filområder.

I en tid der Microsoft Office 365 rulles ut fortløpende og Onedrive tas mer i bruk, er viktigheten av sikker og enkel digitalisering av dokumenter avgjørende for effekten av investeringen.

Stig Hvalryg er forretningsutvikler i Canon Norge.