Computerworld
  • NYHETSBREV
  • KJØP ABONNEMENT
  • First two columns
    • Macworld
    • Event
    • IT-bransjen
    • Stilling ledig
    • Telecom Revy
    • Whitepaper
    • Medieinformasjon
    • E-avis
    • Business content
  • Second column
    • Om Computerworld
    • Kontaktinformasjon
    • Vilkår for bruk
    • Abonnement
    • Min side
  • MACWORLD
  • TELECOM REVY
  • IT-BRANSJEN
  • EVENT
  • WHITEPAPER
  • STILLING LEDIG
  • BUSINESS CONTENT
  • E-AVIS
Annonse
Annonse
Annonse

La oss bruke påsken til å møtes på ordentlig igjen

LEDER: Hva har pandemien egentlig gjort med oss? Og forteller påmeldingen til The Gathering noe om hva den har gjort med barna våre?

Digital motstandsdyktighet i finansnæringen

IT-JUSS: I midten av desember i fjor ble det i EU vedtatt en ny forordning om digital operasjonell motstandsdyktighet i finanssektoren (DORA-forordningen). Formålet med forordningen er å skape et enhetlig europeisk regelverk for håndtering og vurdering av IKT-risiko i finansnæringen. Forordningen gjelder blant annet for banker, kredittforetak, investeringsforetak, forsikringsforetak, og en rekke andre aktører i finansnæringen.

Tre utfordringer som hindrer grønn omstilling i næringslivet

På mange områder er næringslivet frontfigurer i den grønne omstillingen, men tre hindringer står fortsatt i veien for at selskaper kan tilpasse seg i den hastigheten det er behov for, mener bærekraftsansvarlig hos Lenovo.

Teknologien offentlig sektor bør prioritere i 2023

Digitalisering har kommet langt, og regjeringens strategi for 2025 har satt klare føringer og mål for den digitale transformasjonen. Selv om vi gjorde store sprang under pandemien er det fortsatt mye som skal til for å lykkes.

Hvor går veien videre for Helseplattformen?

Helseplattformen står overfor et strategisk vendepunkt. Det er ikke tilstrekkelig å gjøre den mer «brukervennlig». Utfordringene er mer grunnleggende enn som så.

Annonse

Er OT det nye gullet?

OT-sikkerhet er noe av det «hotteste» innenfor IT-sikkerhetsbransjen. Men hva er dette, og hvordan henger det sammen med it-sikkerhet?

Den perfekte storm for tech-bransjen

KOMMENTAR: Tech-selskapene har lenge fokusert på vekst. Med lav diskonteringsrente er den framtidige kontantstrømmen fortsatt verdifull, skriver Håkon Sæberg i Simon-Kucher.

Fem grunner til at å ha informasjonsforvaltning på agendaen i 2023

Informasjon er en viktig ressurs som må forvaltes på lik linje med virksomheters mennesker og penger. Her får du fem gode grunner til hvorfor informasjonsforvaltning bør være en prioritet i din virksomhet.

Helseplattformen – hvorfor går det galt?

Helseplattformen (HP) er ikke bare feil valg av teknologi og leverandør. Prosjektet synliggjør også svakhetene ved Foretaksmodellen: mangelfull demokratisk åpenhet og manglende tillit til ansatte.

Norge skal visst slepes baklengs inn i framtiden

LEDER: I morgen må færre av oss produsere flere og bedre tjenester til flere av oss. Skal vi klare det, må vi bruke penger og ressurser på å dyrke ny teknologi og nye muligheter, ikke på gjenoppretting av utdaterte kommune- og fylkesgrenser.

Forretningsdrift i den nye «alt som en tjeneste» (XaaS)-æraen

Leverandører og kunder må drive forbedringer basert på innsikt.

Markedet som plutselig ble spennende igjen

LEDER: Kampen om et marked som har vært sementert i tyve år, har blusset opp igjen. Slaget om kommunal sektor forklarer hvorfor.

Snakker lederteam og apputviklere samme språk?

Applikasjonene vi bruker er nøkkelen til den moderne, digitale økonomien. Det er appene som gjør det mulig for oss å skape digitale opplevelser og tilby tjenester som engasjerer det norske folk.

Still høye krav til underleverandørene

Spå fremtiden med simulering

Nå leverer snart dronene hjem til deg!

El-sparkesyklene har vist hvor fort det går å rulle ut nye mobilitetsløsninger. Disse erfaringene bør legges til grunn i forkant av den neste logistikkrevolusjonen.

Fem cyber-trusler du bør ha kontroll på

KOMMENTAR: AI-drevet phishing, cyber-angrep via IoT-enheter og filløse skadeprogram er blant cyber-truslene man bør ha søkelys på i 2023, mener Doron Davidson i cyber-sikkerhetsselskapet Logpoint.

Unngå at it-prosjektet blir et minefelt av konflikter

Altfor ofte hører vi om it-prosjekter som ender med uenighet og konflikter, der noen dessverre også blir mat for advokatene. Det er synd, for det er enkelt å unngå at prosjektet blir et minefelt av uenigheter. Her er mine tre tips til suksessfulle it-prosjekter.

Infrastrukturen må levere det virksomheten forventer seg

Debatt: Det er en kontinuerlig prioriteringskamp mellom økt ytelse, fleksibilitet og sikkerhet. Å finne den rette balansen når it-miljøer blir mer komplekse og behovet for en smidig infrastruktur øker, er lettere sagt enn gjort.

Rik mann 1 - fritt internett 0

Kapitalismens grep på det frie internett viser seg stadig tydeligere i påfunnene fra Twitters impulsive leder.

AI-generert kunst – hva er de opphavsrettslige utfordringene?

Kunstig intelligens har for lengst gjort sitt inntog i flere kreative bransjer og teknologien kan blant annet skape kunstneriske bilder, skrive bøker og komponere musikk.

Kunstige og virkelige forventninger til kunstig intelligens

LEDER: Vi har fått en verktøykasse som virkelig vil gjøre en forskjell. Men først må vi se forbi hypen, så lære oss å bruke den.

Annonse

Ingvild Kjerkols svenneprøve som helseminister

Helsepersonellkommisjonen har lagt frem sin rapport om målrettede tiltak for å effektivisere helsevesenet. Nå er det opp til statsråden å levere.

Helsesektoren må omstille seg

I Norge jobber 400.000 mennesker i helsesektoren. Man trenger ikke flere for å bli bedre, faktisk heller færre.

Hva gjør du hvis ditt kjernesystem kan endres med en tweet?

LEDER: Vet du sikkert hvordan dine kritiske sky-tjenester virker i morgen? Hvis ikke, kan det være på tide å finne ut av det.

Bærekraft er ikke rocket science!

Debatt: Tidligere Bellona-leder og nå CEO i Factlines, Siri Engesæth, kommer med tilsvar til Jan Erik Evangers debattinnlegg om at "det smerter å ta bærekraft på alvor".

Motvirker Schrems II sin hensikt?

Personvern er viktig. Vi ser at personvernet og individets rettigheter er under press, og et godt personvern er et viktig virkemiddel om vi ønsker å ivareta vårt demokratiske styresett.

Kjære politikere: Ta vare på de digitale innbyggerne

It-kriminelle og hackere fremstilles ofte i mediesaker som supersofistikerte og geniale agenter. De legger planer, som en skurk i en James Bond-film, før de sniker seg inn i norske it-systemer og stjeler statshemmeligheter.

Digitalt hærverk som flytter fokus

Debatt: Hvorfor fortsetter it-kriminelle å bruke det enkleste trikset i ”hacker-håndboka”?

Det smerter å ta bærekraft på alvor

Klimautslipp kan ikke beregnes, det må måles. Ellers er ikke engang målingen bærekraftig.

Ungdom, skjermbruk, voksne og ansvar

Hvis vi skal bekymre oss for unge og deres skjermbruk, bør vi bekymre oss for de riktige tingene – og ta voksen-ansvar der det virkelig er nødvendig.

Vi kan løse floken for ikke-digitale

Historien til Johannes Joner og rapporten fra Forbrukerrådet, som begge har vært omtalt i NRKs kanaler den siste tiden, viser omfanget av utfordringene med digitalt utenforskap. Med digitale fullmaktsløsninger kan vi løse noen av flokene for den enkelte. I tillegg vil det gi milliardgevinst for samfunnet.

Når kjernen er ren, er allting godt!

DEBATT: De intelligente og bærekraftige selskapene vinner over de tradisjonelle selskapene.

Det skal ikke være behov for en krise

Endringer må forankres i forretningsbehov. Det er et topplederansvar, og varer gjennom hele endringsreisen.

Helseplattformen: Hvordan unngå en ny ikt-skandale

Helseplattformen har feil implementeringsstrategi. Det kunne styret i Helse Midt-Norge gjort noe med allerede for ett år siden.

Uten data uteblir klimainnsatsen

Det hjelper ikke med kart og kompass om man ikke vet hvor man er. Slik er det også for næringslivets klimainnsats.

Nytt år og nye rettigheter til deg som digital forbruker

Det er et nytt år, og da trår ofte endringer i eksisterende lover i kraft fra og med 1. januar. Dette gjelder også ny lovgivning som har blitt vedtatt i løpet av året. Er man opptatt av ny lovgivning og moderne lovgivningsteknikk er det altså på nyåret man må følge med.

En årstale med et digitalt tankekors

LEDER: På NHOs årskonferanse sa Jens Stoltenberg noe tankevekkende om ansvar for krig og næringsliv. Parallellen til det digitale er slående.

Ansvaret for digitaliseringen må flyttes til Næringsdepartementet!

Digitaliseringen i og av forvaltningen, og gjennomføring av den næringsrettede digitalisering, bør flyttes til Næringsdepartementet.

Fem spådommer for teknologiåret 2023

Med flere globale kriser samtidig, er det viktigere enn noen gang å se på hvordan teknologi kan brukes for å løse problemene. Vi har mer tilgang til data fra bærbare enheter, medisinsk utstyr, miljøsensorer, videopptak og andre enheter enn noen gang tidligere. Dette i kombinasjon med at for eksempel skyen, maskinlæring og simulering vil ta oss langt.

Fire måter å bygge en innovasjonsorientert bedriftskultur

Forestill deg enn bedriftskultur som belønner eksperimentering, benytter seg av mekanismer for å arbeide bakover, tilbyr de rette verktøyene for å skalere innovasjon og støtter grupper på den riktige størrelsen, for å opprettholde smidighet.

EU vil fosse forbi Norden i det digitale kappløpet

De kjører digitaliseringsprogrammer mens vi holder studieringer.

Skyen som strategi må bli til en strategi for skyen

LEDER: 2023 blir året for å rydde opp i skyreisene.

Spådommer for cybersikkerhetslandskapet i 2023

Vi kan forvente flere store globale angrep, myndighetsregulering og konsolidering.

Printparadokset: Har sikkerhetsagendaen blindsoner?

Få bedrifter har særkompetanse på printsikkerhet.

Er byråkrati baksiden av digitaliseringsmedaljen?

LEDER: Et hjertesukk om vår nye digitaliserte hverdag.

Slik kommer helium til å påvirke kunstig intelligens og maskinlæring

Kunstig intelligens og maskinlæring blir en stadig mer naturlig del av det moderne samfunnet, og det stiller høye krav til maskinvaren som skal håndtere de intelligente kodelinjene.

Ansvarlig redaktør:
Anders Løvøy

Daglig leder:
Mickael Carlson

Publisher:
Henning Meese

Tips og kommentarer:

redaksjonen@cw.no

For abonnenter og annonsører:

Abonnement/adresseendring

Annonsere i Computerworld

Computerworld Event

Postadresse:

Postboks 171 Sentrum
0102 Oslo

Besøksadresse:

Universitetsgata 2

0164 Oslo

Sentralbord:

22 05 30 00

Nyhetsbrev:
Meld deg på Computerworlds daglige nyhetsbrev.
Trykk her

Computerworld er partner med det verdensomspennende mediekonsernet Foundry.

Om Computerworld Norge

Medieinformasjon

Kontaktinformasjon

Abonnement

Personvern og informasjonskapsler