PRINT TIL VESTFOLD: Canon skal levere skrivertjenester for til sammen 30 millioner kroner til Vestfold. (Illustrasjonsfoto: Istock)

Skriver-kontrakt med Vestfold

Canon har vunnet en kontrakt med Vestfold offentlige innkjøpssamarbeid. Verdien er på hele 30 millioner kroner.

Canon har vunnet en ny og stor kontrakt med Vestfold offentlige innkjøpssamarbeid (Vois) om levering av multifunksjonelle maskiner og sikker print. Verdien er på hele 30 millioner kroner.

Andebu, Hof, Holmestrand, Horten, Lardal, Nøtterøy, Re, Sandefjord, Stokke, Tjøme og Tønsberg, samt Fylkesmannen i Vestfold og Tønsberg renseanlegg IKS er med på avtalen.

Foruten multifunksjonsskrivere inkluderer avtalen også "sikker print", med produktet Uniflow. Det betyr at utskriften ikke kommer ut fra skriveren før brukeren har identifisert seg med kode eller for eksempel adgangs- eller nøkkelkort på skriveren. I tillegg leveres skriverne med et "slette-kit" (ikke kryptering) slik at ingen skal kunne hente ut dokumenter som klan være lagret på harddisken i maskinen i etterkant. 

- Når en kunde bytter ut sin maskin så glemmer man ofte å tenke på at i det maskinen trilles ut døra ligger det mange dokumenter lagret på harddisken som man ved det rette utstyret kan få tak i. Canon har tatt dette på alvor og leverer nå på maskinene et kit som overskriver harddisken slik at dataene ikke lenger kan leses. Alle maskiner som leveres i de nevnte kontraktene vil ha et slik slette-kit som standard, sier daglig leder Roar Lindstad i Canon Business Center Vestfold Telemark. 

Canon har tilsvarende avtaler på plass med Grenland kommunale innkjøp i Telemark, samt sykehusene i Telemark og Vestfold. 

Til sammen skal Canon levere over 1.400 maskiner til kundene i de to fylkene.