NY AVTALE: Fra venstre Kjetil Bakke (Norconsult), Agnieszka Dylewska (Norconsult) og Espen Felder (Canon) (Foto: Canon)

Norconsult og Canon inngår avtale om digital signatur

Norconsult og Canon utvider samarbeidet til å omfatte en plattform for digital signatur.

Norconsult har vært kunde av Canon på multifunksjonsmaskiner i over 20 år, skriver Canon i en pressemelding. Nå utvider de to selskapene avtalen med å omfatte en plattform for digital signatur. Avtalen har en varighet på mellom fem og syv år og en estimert verdi på mellom fem til syv millioner kroner.

Den nye avtalen skal bidra til å automatisere og forenkle blant annet elektronisk signering av ulike type dokumenter i konsernet, samt redusere økonomisk og juridisk risiko for Norconsult.

– Avtalen med Canon underbygger vår overordnede strategi innenfor digitalisering, der ambisjonen er å bli nummer én på digital gjennomføring, sier Agnieszka Dylewska, arkivansvarlig og produkteier for digital signatur i Norconsult, i pressemeldingen.

– Vi jobber kontinuerlig med å styrke kunde- og leverandørtilfredsheten. Som ett initiativ for å styrke disse relasjonene gjør vi nå vår organisasjon i stand til å utnytte muligheten til å benytte digital signatur på flere bruksområder, som blant annet inngåtte avtaler og prosesser mellom parter. Dette vil også forenkle prosesser internt, sier Kjetil Bakke, ansvarlig for forretningsapplikasjoner i Norconsult.

Avtalen med Canon underbygger vår overordnede strategi innenfor digitalisering.

350 kunder

Canon Norge er også særdeles fornøyd med å ha fått på plass en så omfattende avtale med Norconsult.

– Vi er meget stolte over å få lov til å være med på digitaliseringsreisen til Norconsult. Innhenting av signaturer kan være tidkrevende, spesielt i en hybrid arbeidshverdag. Siden vi lanserte Esign- løsningen i vår portefølje for drøye tre år siden, har vi fått over 350 kunder i Norge. Mange av disse har valgt Canon Esign på grunn av brukervennlighet, høy grad av sikkerhet og mangfold i integrasjoner, sier løsningskonsulent Espen Felder hos Canon.