OVERTAR: – Avtalen betyr at Sval Energi overlater all tradisjonell it-drift til oss, sier konsernsjef i Cegal, Dagfinn Ringås. (Foto: Gundersenogmeg)

Cegal inngår langsiktig partnerskap med Sval Energi

Cegal inngår et langsiktig, strategisk partnerskap med Sval Energi. Avtalen innebærer også at Cegal overtar Svals it- og Subsurface Data Management-avdelinger.

Publisert Sist oppdatert

– Avtalen betyr at Sval Energi overlater all tradisjonell it-drift til oss. Samtidig vil vi være en av energiselskapets sentrale it-rådgivere som bidrar til kontinuerlig digitalisering, effektivisering og utvikling slik at teknologien understøtter Svals forretning best mulig, sier konsernsjef Dagfinn Ringås i Cegal, i en pressemelding.

Sval Energi er et norsk olje- og gasselskap med aktivitet på norsk sokkel. Siden starten i 2019 har selskapet vokst betydelig, og er i dag en av de største produsentene i Norge. Sval Energi har hatt en it-driftsavtale med Cegal siden oppstarten. Den har fungert godt, og Sval velger nå å forlenge og utvide denne.

Den flerårige avtalen er verdt et tosifret antall millioner kroner og ble signert fredag. Samtidig overtar Cegal også de ansatte i Svals it- og Subsurface Data Management-avdelinger. De vil sitte på Cegals kontorer i Stavanger og Oslo.

En forlengelse av dagens avtale

Den nye avtalen er en forlengelse av dagens avtale, som omfatter skalerbar drift av it-infrastruktur, applikasjonsforvaltning gjennom Cegals skyplattform (Cetegra), servicedesk og Subsurface Data Management. Den nye partnerskapsavtalen innebærer at Cegal i tillegg får større ansvar knyttet til rådgiving, administrasjon og utvikling av Svals it-portefølje slik at it-plattformen hele tiden understøtter forretningens behov og målsettinger. Den nye avtalen gjelder fra mai 2023.

– Avtalen gjør at vi sikrer en it-driftstjeneste som møter Svals behov for kvalitet, skalerbarhet og fleksibilitet. Dette inkluderer implementering av en ny og moderne måte å jobbe på som støtter opp om våre vekstambisjoner, sier administrerende direktør, Nikolai Lyngø i Sval Energi, i meldingen.

– Tilliten vi har fått fra Sval Energi viser at vår partnerskapsmodell begynner å feste seg i markedet. Tidligere har vi inngått en liknende avtale med olje- og gasselskapet OKEA. Det spesielle med vår rolle hos Sval er at vi kjenner og kan hele energibransjen så godt at vi i det daglige kan jobbe selvstendig til det beste for Sval. Vi legger til rette for at selskapet raskt kan ta gode, overordnede avgjørelser i spennet mellom it og forretning, sier Ringås.