BEST LIKT: Cisco ved fungerende administrende direktør og partneransvarlig Trine Strømsnes mottok prisen som Årets produsent 2016 av redaktør Charles Williamsen. (Foto: Atle Skretting)

Cisco årets produsent

Blant produsentene forhandlerne i it-kanalen har jobbet mest med, er Cisco den de fleste er mest fornøyd med. Apple havner på bunn.

Over en tredjedel av de spurte i IT-Bransjens undersøkelse blant forhandlerne i it-kanalen jobber med HP Norge. Dernest følger Lenovo og Microsoft. Men størrelsen teller ikke mest blant de 207 forhandlerne som svarte på undersøkelsen.

Mest fornøyd totalt sett er forhandlerne med Cisco som under årets Channelworld 2016 fikk prisen som Årets produsent 2016. 45 prosent av de som benyttet eller jobbet med Cisco i de siste 12 månedene setter dem på topp.

Også når det gjelder hvilken produsent som bidrog mest til driftsresultatet var Cisco den de fleste hadde pekt ut. Her var HP på samme nivå med 39 prosent.

Apple ingen kanalvinner

Det er for så vidt ikke noe nytt at Apple er minst likt blant norske forhandlere. De er kjent for å være lite kanalvennlige, all den tid de har tilbudt dårlige marginer og for noen år tilbake også hadde en svak logistikk og returbehandling. Bare 8 prosent er mest fornøyd med Apple.

I gruppen av produsenter som hadde færre en 20 respondenter kom Sony, Citrix, HPE, Fujitsu, Fortinet, IBM og VMware. Det hadde alle over 10 respondenter, men det ble vurdert til å være for lavt antall statistisk sett.

Av disse kan det nevnes at Fujitsu er meget godt likt. Fem av de 10 som jobbet med Fujitsu er også mest fornøyd med dem. I andre enden kan det se ut som VMware må jobbe litt mer med sine forhandlere. Her var det rett og slett ingen som likte VMware best totalt sett. Men som sagt, dette er resultater som må tas med en klype salt da antallet respondenter bare er 10.

Denne saken har tidligere vært publisert i magasinet IT-Bransjen. Vil du bli abonnent? Meld din interesse her!