Torstein Harildstad, administrerende direktør i Software Innovation og leder for Tieto Public Norge.

Norsk vekst i Finland

Finnfund tar i bruk sak- og dokumentløsningen Public 360 fra Software Innovation under ny avtale med Tieto.

Software Innovation ble en del av finske Tieto i august i fjor. Tietos norgessjef Christian Schøyen forklarte at oppkjøpet i hovedsak handlet om teknologi og satsing på offentlig sektor. Nå har Software Innovations flaggskipsprodukt Public 360 landet sin tredje kunde i Finland.

Den finske organisasjonen Fund for Industrial Cooperation (Finnfund) er en finansieringsselskap som tilbyr langsiktig risikokapital for private prosjekter i utviklingsland og Russland. Investeringer gjøres i samarbeid med finske selskaper.

Finnfund har nå inngått en avtale om levering av saks- og dokumenthåndteringsløsningen Public 360, med mål om å digitalisere alle finansieringsprosesser og gjøre relevant informasjon enklere tilgjengelig.

Organisasjonen finansierer i dag rundt 160 prosjekter, og løsningen skal brukes til å administrere dokumenter knyttet til investeringer, fra mottakelse til langtidslagring eller deponering. Løsningen kan også den utvides til å dekke andre funksjoner, og kan benyttes via mobile enheter.

Tredje kunde i Finland

Det er ingen tvil om at Tieto-oppkjøpet har skapt nye vekstmuligheter, og det tok ikke lang tid fra oppkjøpet var godkjent til Public 360 var klar for introduksjon i Finland.

Finnfund er den tredje avtalen Tieto og Software Innovation inngår om levering av Public 360 i Finland, og de to første kundene var på plass allerede i november 2015. Det finske Helse- og sosialdepartementet og Statskontoret (en underavdeling i det finske Finansdepartementet) tar løsningen i bruk i første del av 2016.

Torstein Harildstad, administrerende direktør i Software Innovation og leder av Tieto Public Norge, synes naturlig nok det er spennende at løsningen blir godt mottatt i det nye finske markedet.

- Dette er utrolig kult. Ikke minst er det moro at vår norskutviklede løsning møtte de relativt tøffe lokale kravene fra Finnfund. Prosessen viser at Public 360 har et stort potensial i forvaltningsvirksomheter utenfor Norges grenser, sier Harildstad i en melding.