TEST: CM Storm Inferno - Rask, presis og konfigurerbar spillmus

CM Storms Inferno er en avansert mus du kan konfigurere nesten akkurat som du vil.

Publisert Sist oppdatert

Cooler Master er mest kjent for kabinetter og kjøleløsninger til pc. For noen år siden bestemte selskapet seg for at de også ville satse på utstyr til spillinteresserte, og startet like godt en underavdeling med spillutstyr. CM Storm leverer litt ekstra tøffe kabinetter og tilbehør til disse, musematter og spillmus. Vi har testet selskapets andre forsøk på en spillmus, CM Storm Inferno.

Inferno passer høyrehendte best, men har så pass nøytral design at den også kan passe andre. Designen er både tøff og behagelig. Det er i hovedsak knappeoppsettet som gjør at musen ikke er fullt så godt egnet for venstrehendte.

Det kan se ut til at designerne har vært inspirert av tv-serien Battlestar Galactica, for musen har klare likheter med de onde Cylon-ene derfra. Her er det røde lys og til dels kantete design. Sidevangene og knappene er kledd med et gummiliknende materiale som gir godt grep, mens toppen av musa er i blank plast.

Flust med knapper

Du har totalt 11 knapper å boltre deg med, inkludert høyre og venstre museknapp, og knappefunksjonen på rullehjulet. To av knappene er satt opp slik at du kan justere hastigheten opp eller ned. Det er også en knapp på toppen av musa som lar deg bytte mellom forskjellige profiler. Denne er nyttig om du velger å benytte deg av muligheten til å programmere de gjenstående knappene etter eget ønske. Ved hjelp av en profilveksler på toppen av musa får du tilgang til totalt 32 programmerbare knapper. Det bør holde for de aller fleste.

En annen morsom detalj er en liten knapp som sitter sammen med venstre museknapp. Denne har en hurtigavtrekksfunksjon. Ved å holde denne nede kan du fyre av serier med skudd fra det som i spillet egentlig er et enkeltskuddsvåpen, for eksempel en pistol eller revolver. Noen vil kanskje kalle det på grensen til juks. Vi kaller det hendig.

Lasersensoren går opp til 4 000 dpi. Det er ikke det raskeste vi har testet, men bør være rikelige for de aller fleste. Vi pleier for vår del å legge oss på rundt 3 000 dpi i skytespill, men med muligheten til å justere enda lavere til presisjonsskyting. Muligheten for å stille ned til virkelig lav dpi, ned til 500 dpi i Infernos tilfelle, er også svært nyttig i andre programmer hvor presisjon er ekstra viktig. For eksempel til bilderedigering. Vi bruker lav dpi vel så ofte i Photoshop, som vi gjør i Battlefield Bad Company 2.

I bruk er sensoren rask, men vi følte innimellom at den ikke var fullt så presis som vi ønsket. Med et raskt bytte av musematte løste det seg imidlertid. På vår Qpad Heaton i teksturert plast satt nemlig ikke skuddene helt som de skulle, og musa føltes noe upresis og hakkete. Plassert på en glatt Steelseries-matte i aluminium ble det hele meget bedre. Museføttene har kurant glid, men kunne vært enda litt glattere.

CM Storm Inferno er utstyrt med ledning, noe som fortsatt foretrekkes av de aller fleste litt seriøse spillere. Ledningen er stoffkledd, noe som gjør den mykere og mer bevegelig enn de fleste gummikledde ledninger. Det kan ofte være en fordel i kampens hete.

Konklusjon

CM Storm Inferno er selskapets andre spillmus, og det mest har blitt gjort riktig. Lasersensoren er ikke av de raskeste på markedet, men 4 000 dpi bør være mer enn godt nok for de aller fleste. Enda viktigere er det at den er presis. Med den rette musematta på plass var presisjonen svært god, mens den på en annen musematte var litt så som så.

Her har du justeringsmuligheter som er få andre spillmus forunt, noe som blant annet bør passe de rollespillfrelste godt. Samtidig får skytespillentusiastene sitt i form av en egen hurtigavtrekksknapp. Prisen på like under 400 kroner er heller ikke noe å la seg skremme av, og det er få virkelige konkurrenter til CM Storm i denne prisklassen.