TEST: CM Storm Spawn - Mus for kloa

CM Storms nyeste spillmus er beregnet de som liker å holde hånda som en klo.

Publisert Sist oppdatert

De fleste mus er laget slik at du hviler hånda over dem. Det er imidlertid de som foretrekker klogrepet (claw grip) – med musa lenger bak i hånda og fingrene vinklet ned mot knappene, omtrent som en klo. Det er dem CM Storm Spawn er tiltenkt.

CM Storm Spawn er mindre og stuttere i formen enn de fleste mus. Dette for at den skal være kort nok til at man kan hvile håndbaken mot musematta og samtidig krumme fingrene i et klogrep.

I tillegg til de vanlige to knappene og rullehjulet, har du to tommelknapper og to knapper for å justere dpi. Tommelknappene ligger fint plassert, gitt at du bøyer fingeren nok. Velger du å holde Spawn som om det var en vanlig mus, vil alt av knapper ende omtrent midt under hver finger, og bli fryktelig mye vanskeligere å bruke.

Spawn er utstyrt med optisk sensor som kan justeres opp til 3 500 dpi, noe som bør være rikelig for de fleste. Hastigheten justeres via to knapper på toppen av musa. Disse ligger vanskelig til, siden man med klogrepet må bøye fingrene enda lenger bakover for å nå dem. Spawn byr kun på tre hastighetsnivåer: 800, 1 800 og 3 500 dpi, uten mulighet for å finjustere. Vi hadde foretrukket flere nivåer eller mulighet for å justere selv. I tillegg er 800 dpi høyt, slik at Spawn ikke passer for dem som liker å finsikte eller gjøre virkelig presisjonsarbeid.

CM Storm Spawn glir lett og fint, og presisjonen virker jevnt over god. Vi har testet den på flere forskjellige musematter uten problem. Den kan brukes uten drivere, men vi anbefaler å ha de installert i alle fall ved første gangs oppsett. Lagrede oppsett følger musa, slik at du får samme oppsett selv om du kobler den til en annen pc.

Konklusjon

Spawn er laget for de som foretrekker klogrep, og helst ikke vil bruke alt for mye penger på å få det. Det skal den nemlig ha, Spawn er billig.

Dessverre gjør prisen sitt til at du ikke ender opp med det heftigste utstyret. Det er dårlig med dpi-nivåer og du får ikke muligheten til å justere noe skikkelig selv. Selv om den for så vidt er presis og rask nok, og overflaten er meget behagelig, er det noe som mangler. Er du ihuga tilhenger av klogrepet kan det være verdt en titt, for alle andre er det mye annet å velge i.