ESIM OG IOT: Ifølge Com4 er selskapet den første operatøren i Europa som kan tilby sine kunder versjon 3.1 av en GSMA-sikkerhetsklarert eSIM-løsning. (Illustrasjon: iStock)

Først i Europa med overskrivbare SIM-kort

Com4 har inngått samarbeid med Gemalto, og blir med dette den første mobiloperatøren i Europa som kan tilby overskrivbare SIM-kort som støtter GSMA-standarden.

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet mellom det digitale sikkerhetsselskapet Gemalto og tingenes internett-selskapet Com4 innebærer at sistnevnte kan fjernstyre abonnementer i form av klargjøring, håndtering og overskriving av allerede installerte SIM-kort på smarte enheter.

Gemaltos løsning gjør det med andre ord mulig for Com4 å tilby kundene en løsning som fungerer  ”ut-av-boksen” for å fjernstyre applikasjoner og smarte enheter (Iot). Det skriver Com4 i en pressemelding.

Samarbeidet starter med landets største utrulling av smarte strømmålere.

Gemaltos løsning (On-Demand Connectivity) er ifølge meldingen verdens første integrerte eSIM-løsning som er godkjent av SAS (GSMA Security Accreditation Scheme). Sammen med Gemaltos GSMA-godkjente eSIM-kort, vil Com4 levere en robust ende-til-ende løsning for Iot.

Gemaltos løsning skal ifølge meldingen sørge for sikker støtte for alle typer Iot-enheter. Abonnementer skal kunne aktiveres, oppdateres og modifiseres eksternt gjennom hele produktets livssyklus uten at SIM-kort må fornyes.

Gemalto leverer allerede eSIM-kort som er loddet inn i Iot-enheter på produksjonsstadiet for å sikre strømlinjeformet logistikk, vedlikehold og installasjon.

Først i Europa

Pete Vickers, teknologidirektør i Com4, sier Com4 er den første operatøren i Europa som kan tilby sine kunder versjon 3.1 av en GSMA-sikkerhetsklarert eSIM-løsning.

Frédéric Deman, Senior Vice President Mobile Services & Iot Europe i Gemalto, sier de er det eneste selskapet i verden som er sertifisert av GSMA for å drifte en abonnementshåndteringsløsning, og at de er anerkjent som markedsledende på ekstern SIM-aktivering.

- I løpet av få år er det forventet at milliarder av enheter vil bli en del av Iot-økosystemet. Com4 posisjonerer seg nå for denne fremtiden, sier han i meldingen.