FORNØYD: Administrerende direktør Gustav Line er stolt over at Compello AS er utpekt til lanseringspartner i forbindelse med Windows 10-lanseringen. (Foto: Compello AS)
FORNØYD: Administrerende direktør Gustav Line er stolt over at Compello AS er utpekt til lanseringspartner i forbindelse med Windows 10-lanseringen. (Foto: Compello AS)

Norsk universal-app vekker oppsikt

Compello AS er eneste norske programvarehus blant partnerne som er med på lansering av ny versjon av Windows for mobil.

Compello, med hovedkvarter på Fornebu, er i celebert selskap når bedriften er med som én av seks utvalgte gullpartnere – og det eneste norske programvarehuset – når Microsoft lanserer ny versjon av Windows for mobil denne uken.

Universal Windows Platform

Bakgrunnen er at Compello har utviklet appen Universal Windows Platform, en av de første norsk-utviklede appene som kjører Windows sømløst på mobil, nettbrett, pc og Xbox.

Stikkordet er Windows 10, som er en felles plattform for både smartmobil, nettbrett, pc og spillkonsoll.

Compello står bak løsninger innen elektronisk datautveksling (Electronic Data Interchange – EDI), efaktura og fakturagodkjenning. Selskapet har over 7.000 bedriftskunder som representerer mer enn 100.000 sluttbrukere fordelt på 20 land. Compellos løsninger er i sin helhet basert på Microsoft-teknologi.

Sømløst på alle typer enheter

– Tidligere leverte Compello én app for Windows Phone og én app for Windows 8. Med Universal Windows Platform har Compello nå én app som kjører sømløst både på mobil, brett, pc og Xbox, forklarer Compellos utviklingsdirektør Yngvar Ugland.

Ifølge Ugland gir Universal Windows Platform en helhetlig opplevelse av Compello-produktet, uavhengig av type enhet.

– Brukerne kan godkjenne fakturaene i samme Windows 10-opplevelse enten de sitter på kontoret foran pc-en, på fjelltur fra mobilen eller fra stua via sin Xbox. Compello kan konsentrere seg om å utvikle én kode og kan dermed utvikle mer med de samme ressursene, noe som kommer brukerne til gode, sier Ugland.

– At Compello ble valgt som lanseringspartner, er noe vi er svært stolte av, sier administrerende direktør i Compello, Gustav Line. – Vi ser på det som en tydelig anerkjennelse for den jobben vi gjør og de valgene vi har tatt i løpet av de siste årene.

Ifølge Line har Compello nå fokus på å benytte innovativ teknologi som Microsoft Azure og Windows 10 i arbeidet med å utvikle sine produkter og løsninger.

Får skryt fra Microsoft

– Compello sin løsning er et godt eksempel på hvordan programvarehus kan spare utviklingskostnader ved å utnytte plattformen for universelle apper som nå blir tilgjengelig i Windows 10, sier administrerende direktør for Microsoft Norge, Michael Jacobs, i en kommentar.

– For sluttbrukere betyr det at de kan nå samme funksjonalitet på tvers av telefon, nettbrett og pc. Det gir brukerne mulighet til å jobbe fra forskjellige steder og plattformer. Sammen med en god lanseringsplan for Windows 10 var dette avgjørende for at Compello ble valgt som en av våre lanseringspartnere, sier Jacobs.

Compello har satt av betydelige ressurser til en rekke lanseringsaktiviteter denne uken, forteller markedssjef Camilla Bakjord hos Compello til Computerworld. Det dreier seg om alt fra teknisk opplæring til salgskickoff, og i tillegg har selskapet opprettet en landingsside på nettstedet sitt knyttet til Windows Universal Platform.

– Vi synes det er spesielt hyggelig at vi er utpekt til lanseringspartner ettersom vi er et programvarehus. Vi bruker jo Microsoft-teknologi tungt til å utvikle våre egne løsninger, sier Bakjord.