MINGLER: Lise Wåsjø er tidligere ifi-student og er glad for å komme tilbake som ansatt i Computas på karrieredagen ettermiddagen@ifi. (Foto: Elise Lystad)

— Studentene er nysgjerrige og vil snakke med oss

I dag mingler bedrifter med it-studenter på karrieredag ved UiO.

Publisert Sist oppdatert

Ettermiddagen@ifi går av stabelen og gir studentene ved Institutt for informatikk, Ifi, et møte med bedriftene de kan jobbe i. I fjor ble arrangementet avholdt digitalt, men i år fyller studentene igjen opp Ole Johan Dahls hus på Forskningsparken.

KARRIERE: Gyda Sæter og Jørgen Skimmeland er med å arrangere karrieredagen ettermiddagen@ifi, som er en miniversjon av hovedarrangementet dagen@ifi som er på høsten. (Foto: Elise Lystad)

Gyda Sæter er ansvarlig for promotering i studentorganisasjonen dagen@ifi, og Computerworld spør hva som er mest givende med å arrangere karrieredag.

— Vi får hjelpe studentene til å profilere seg bedre. Vi har jo et rykte for å være litt slappe på jobbsøknader, så det er godt å vite at vi bidrar, sier Sæter. Det gir også en innsikt i bransjen studentene etter hvert skal inn i. Leder av foreningen, Jørgen Skimmeland, er enig:

— Studentene får orientert seg om hva slags bedrifter som finnes og får snakket med dem, sier han.

Mange nye bedrifter

Det er 20 bedrifter på stand i foajeen på Institutt for informatikk, og studentene myldrer. Kari Stamnes og Thao Tran er på plass for å snakke med bedriftene og kanskje få seg en matbit.

STUDENTER: Fra venstre Thao Tran og Kari Stamnes. (Foto: Elise Lystad)

— Hvorfor er dere her i dag?

—Jeg syns det er artig å møte bedrifter, og det er så stappfult av folk og det er gøy at det skjer ting, sier Stamnes.

— Nå er det mange bedrifter her i dag som jeg ikke har hørt om, så det er gøy å få høre hva de kan tilby i arbeidslivet. Jo, og så er det mat, da, sier Tran.

— Vi er på femte året så vi har vært med på dette tidligere, men det er jo gøy og særlig etter korona er det fint å se det er fullt på ifi, fortsetter Tran.

Rekruttering

Mange av bedriftene er på plass for å snakke med og kanskje rekruttere studenter.

PÅ STAND: Representanter fra EY Skye er på plass for å snakke med studenter. (Foto: Elise Lystad)

Nettkolonialen Oda forteller at dette er første gangen de besøker karrieredag på Ifi fysisk. Mange studenter som søker jobb hos dem studerer ved NTNU, så de har lyst til å nå ut til Oslo-studentene. Også EY Skye er på stand på instituttet for første gang, og de gleder seg til å bli bedre kjent med studentene.

Det er stappfullt av studenter som vil snakke med bedriftene. Lise Wåsjø var selv med i foreningen som arrangerte dagen under pandemien, men da ble alt avlyst. Nå er hun her som ansatt i Computas.

Studentene er nysgjerrige

— Det er helt fantastisk å være tilbake på ifi, jeg har savnet det. Selv om jeg også elsker å jobbe, så er det fint å se kjente fjes og se at det har gått så bra her, sier Wåsjø.

— Hvordan er det å være her som bedrift istedenfor student?

— Det er litt annerledes, jeg kjenner at man må være på og prøve snakke med så mange som mulige. Jeg ser at studentene er nysgjerrige og vil snakke med oss, og ikke minst spise donuts!

— Hvorfor er Computas her i dag?

— Det er for å skape en relasjon med studentene så tidlig som mulig og vise oss frem. Vi er ikke av de største konsulenthusene. Dette er en veldig fin arena for å bli kjent med studentene, forteller Wåsjø.

— Får dere mye ut av å være her?

— Absolutt, det er veldig verdt det for oss, avslutter hun.