KODEKVELD: Det var fullt hus i Computas’ lokaler i Oslo og Trondheim da over 150 deltakere møtte opp og kodet seg frem til en donasjon til inntekt for Redd Barnas arbeid med å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. (Alle foto: Computas)
KODEKVELD: Det var fullt hus i Computas’ lokaler i Oslo og Trondheim da over 150 deltakere møtte opp og kodet seg frem til en donasjon til inntekt for Redd Barnas arbeid med å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. (Alle foto: Computas)

Kodet seg til 50.000 kroner

For fjerde gang inviterte Computas teknologer til “Kode med mening” for å samle inn penger til årets TV-aksjon “La barn leve i fred”.

Computas har utviklet workshopen “Kode med mening”, en kodelek der utviklere kan bryne seg på oppgaver til inntekt for en god sak. Kodingen foregikk parallelt på Computas’ kontorer i Oslo og Trondheim, og det var et rekordhøyt oppmøte med deltakere som kodet til inntekt for TV-aksjonen. For hver oppgave som ble løst, donerte Computas penger til TV-aksjonen. 

Til sammen kodet utviklerne seg frem til en donasjon på hele 50.000 kroner. Arrangementet kommer i tillegg til en rekke andre aktiviteter og donasjoner fra Computas til TV-aksjonen.

Kode med mening

– Dette er fjerde gang vi inviterer til "Kode med mening" som setter fokus på årets sak og bidrar til innsamling av penger. Samarbeidet med TV-aksjonen og "Kode med mening" har blitt en viktig og god tradisjon for oss. For hvert år som går møter det opp flere og flere engasjerte deltakere, det er stor stas, sier Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas, i en pressemelding fra selskapet.

KAMPSAK: – Dette er fjerde gang vi inviterer til 'Kode med mening' som setter fokus på årets sak og bidrar til innsamling av penger, sier Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas.
KAMPSAK: – Dette er fjerde gang vi inviterer til "Kode med mening" som setter fokus på årets sak og bidrar til innsamling av penger, sier Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas.

For å sikre at mest mulig penger ble samlet inn til Redd Barna, stelte Computas i stand en helaften fylt med en rekke initiativer. Det var både foredrag med fokus på brukernytte, samt aktiviteter hvor deltakerne kunne bryne seg på både koding, lek og oppgaveløsning med mening, der Computas donerte penger for hver oppgave som ble løst. I tillegg var det satt opp godterikiosker i både Trondheim og Oslo, der inntektene gikk uavkortet til Redd Barna.

 For å sørge for at insentivene til å handle i kiosken var på topp, matchet Computas summen som ble samlet inn per kjøp. Flere av deltakerne donerte også penger direkte via Spleisen Computas har satt opp for å samle inn penger til hjelpeorganisasjonen.

I Computas merker Eilertsen stort engasjement internt, og selskapets ansatte bidrar på flere måter. I tillegg til utvikling av digitale løsninger for TV-aksjonen og gårsdagens arrangement, deltar Computas’ ledelse hvert år på ringedugnaden for næringslivet i Oslo. Alle Computas-ansatte oppfordres også til å gå med bøsser og donere penger via selskapets Spleis.

– Samarbeidet med TV-aksjonen skaper mye engasjement hos oss i Computas fordi vi får bidra med det vi er gode på i tillegg til rene donasjoner. I dag koder vi mest for gøy og for å trigge givergleden, men vi leverer også ekte kodearbeid og digitale løsninger som gjør at TV-aksjonen kan lykkes bedre med sitt formål, sier Eilertsen.