PARTNERE: Sjur Holm Hartvedt, kundeansvarlig Helse Nord, Oddbjørn Schei, administrerende direktør Helse Nord Ikt, og Britt Aas Fidjestøl, administrerende direktør i Core Services. (Foto: Helse Nord IKTs)
PARTNERE: Sjur Holm Hartvedt, kundeansvarlig Helse Nord, Oddbjørn Schei, administrerende direktør Helse Nord Ikt, og Britt Aas Fidjestøl, administrerende direktør i Core Services. (Foto: Helse Nord IKTs)

Core Services til Helse Nord

Core Services skal levere Software Definert Datasenter (SDDC) til sykehusene i de nordligste fylkene.

Publisert Sist oppdatert

Som et ledd i å levere tjenester av høy kvalitet til, har Helse Nord inngått avtale med Core Services om leveranse av en Software Definert Datasenter (SDDC) løsning for sykehusene i Nordland, Troms og Finnmark, ifølge pressemelding.

Helse Nord Ikt har etablert Fakt-programmet for å oppnå standardisering og regionalisering. Fakt står for Felles Arkitektur, Konsolidering og Teknologi. Anskaffelse og etablering av et sentralt kjøremiljø som støtter oppunder programmet står sentralt. Et sentralt kjøremiljø skal gi Helse Nord en modernisert infrastruktur.

– Gjennom anbudsprosessen opplevde vi at Core Services godt forsto våre behov og krav, og at den Software Definerte Dataroms løsningen (SDDC) som er tilbudt, vil bidra til standardisering, harmonisering og konsolidering av tjenestene som tilbys i Helse Nord, sier Bjørn-Tore Nikolaisen, som er prosjektleder SKM i Helse Nord Ikt. Han understreker at dette er viktig, siden SKM-prosjektet skal bidra til å øke kvaliteten på tjenestene og sikre at infrastrukturen blir finansielt bærekraftig over tid,

–Største i Norge

– Vi er utrolig stolte og veldig ydmyke over å bli valgt som partner til Helse Nord i dette samfunnsmessig viktige prosjektet. Etter hva vi kjenner til er dette det største SDDC-prosjektet i Norge, sier Britt Aas Fidjestøl, administrerende direktør i Core Services.

– Gjennom en SDDC løsning som består av produkter fra blant annet Vmware, Hewlett Packard Enterprise og Commvault vil Helse Nord gjennom automatisering av oppgaver og tjenester få frigjort mer tid til innovasjon og støtte til forretningen. Løsningene som leveres skalerer og kan passe både større og mindre bedrifter, men den krever god helhetsforståelse og erfaring, noe som er gledelig at våre kunder påpeker er en av styrkene til Core Services, sier Fidjestøl.

Gjort en avtale eller fått en kontrakt? Fortell oss om det med en mail til ITBransjen@cw.no. Husk bilde.