TEST: Corsair Vengeance M60 Performance FPS Laser Gaming Mouse - Barsk snikskyttermus

Corsair utvider stadig sin serie med spilltilbehør. Denne gangen med en knallgod spillmus.

Publisert Sist oppdatert

Allerede da Corsair slapp spillhodesettet HS1 i 2010 skjønte vi at de hadde mer på gang. Selskapets representanter, som blant annet hadde en fortid i Logitechs avdeling for spillutstyr, ønsket selvsagt ikke å si noe om hva for planer de hadde. Knappe året etter vi først fikk stifte bekjentskap med spillhodesettet, og i overkant av et halvår fra vi fikk teste selskapets høyttalersett til spilling, fikk vi endelig bekreftet mistankene våre. Corsair utvidet nemlig med en serie spillmus og tastaturer.

LES OGSÅ:

Corsair satser på spill

 

Corsair lanserte to mus og to tastaturer, i tillegg til oppdaterte varianter av spillhodesettene sine. Spillmusa Vengeance M90 er ment å passe godt sammen med rollespilletastaturet K90, som vi snart kommer med en test av, mens M60 skal være den perfekte kompanjongen til det noe enklere K60-tastaturet. Mens 90-serien er tiltenkt rolle- og strategispill, er 60-serien beregnet aller mest for bruk i action- og skytespill.

Egen knapp til snikskyttere

Vi har testet M60, som er beregnet på skytespillentusiastene – og dermed perfekt for den typen spill vi foretrekker. Det er flere forskjeller fra M90. Designen er noe slankere og barskere, og ikke minst har man sløyfet en rekke av ekstraknappene rollespillfolket er så glade i. Viktigst er imidlertid at Corsair har gitt M60 en ganske unik tommelknapp på venstre side - en stor, rød knapp med et siktekorn på.

Vi velger å kalle den røde knappen for snikskytteknappen. Denne programmeres i driverprogramvaren. Som andre spillmus har M60 justerbar dpi, eller hastighet, men det er ofte knotete å endre denne i kampens hete, med hektisk leting etter pluss- og minusknappene - som på M60 er plassert like bak rullehjulet. I den typen situasjoner kan snikskytterknappen være redningen. Den kan du velge et eget dpi-nivå på, som kun er aktivt så lenge du holder den inne. Vi valgte å sette den helt ned på 100, som er ekstremt sakte – og perfekt for snikskyting over lange avstander i Battlefield 3. Med hjelp av M60 er undertegnede nå oppe i over 1 300 meter.

Stilige detaljer

Corsair Vengeance M60 har en barsk og litt industriell design. Det er ikke like ekstremt som designen på tastaturene, men også her er det utstrakt bruk av aluminium og frekke detaljer. Komforten er god, og om ønskelig kan du justere vekten på musen ved å fjerne opp til tre lodd på undersiden.

Som nevnt byr Corsair Vengeance M60 på justerbar dpi. I tillegg til snikskytterknappen, er det to knapper for å justere dpi opp og ned på toppen av musa. Du kan selv velge hvilke hastigheter hvert nivå skal ha, fra 100 dpi som laveste opp til 5 700 dpi.

 

Vi har latt Vengeance M60 prøve seg på varierte oppgaver. Det har gått i vanlig bruk i Windows, jobbing i Photoshop og Illustrator, og ikke minst til spilling. I hovedsak har det gått i to spill, Minecraft og Battlefield 3. Til førstnevnte er det egentlig litt ett fett hva slags mus man bruker, men Vengeance M60 er behagelig i bruk, og ga oss i alle fall ingen ulemper i kampen mot alskens klossete monstre.

Da har man langt større utbytte av å bruke en god mus i skytespill, i vårt tilfelle betyr det Battlefield 3. Her har vi takket være god presisjon og god glid mot musematta, gjort det svært godt med M60. Vi har relativt kjapt kunne justere dpi-nivået opp og ned, alt etter hvilken kampsituasjon vi hadde foran oss. I de tilfellene vi valgte å legge oss ned i en busk og leke snikskytter, hadde vi god nytte av den røde knappen på høyre side. Den kommer også godt med når du vil ha litt ekstra presisjon midt i en heftig ildkamp, og ikke vil styre med å justere dpi ned og opp igjen. Det er bare å holde den inne mens du sikter, og slippe i det du skal løpe videre. Kjekt.

Konklusjon

Vi har tidligere gitt Corsair mye skryt for det de har sluppet av lydutstyr til spilling. I fjor høst ble det klart at de også ville inn på markedet for annet spilltilbehør, i første omgang mus og tastatur. Og igjen ser det ut til at de har lyktes godt med det de har foretatt seg.

Corsair Vengeance M60 er en behagelig og barsk spillmus. Denpasser godt sammen med tastaturene i Vengeance-serien, med tøffe detaljer i aluminium og det som virker som meget god byggekvalitet. Innvendig står det også gått til, med en rask og presis lasersensor.

Det kan være litt tungvint å endre dpi-nivå, siden knappene ligger bak rullehjulet, men det fungerer omtrent like godt som på de fleste andre spillmus. Det som er bedre her er den store, røde knappen med siktekorset, som ligger rett under tommelen. Denne har vi forelsket oss helt i, og den gjør det langt enklere å få lav dpi og ekstrem presisjon i de situasjonene man trenger det. For de som liker å spille mye snikskytter i skytespill, er det mye som taler for at Corsair Vengeance M60 bør være det nye førstevalget.