FORHINDRE DIGITALE TRUSLER: Sikkerhetseksperter i IBM skal bidra med ekspertise og hjelp for å kunne gi forsikringstakere optimal sikkerhet.
FORHINDRE DIGITALE TRUSLER: Sikkerhetseksperter i IBM skal bidra med ekspertise og hjelp for å kunne gi forsikringstakere optimal sikkerhet.

IBM og If Skadeforsikring samarbeider om datakrim-forsikring

Det nye forsikringstilbudet "Datakriminalitet" skal hjelpe If's forretningskunder med å håndtere digitale trusler.

Publisert Sist oppdatert

 

IBM Security har offentliggjort et samarbeid med forsikringsselskapet If Skadeforsikring. Samarbeidet omfatter et nytt forsikringstilbud kalt ”Datakriminalitet”.

Dette skal være det første forsikringsproduktet fra et lokalt forsikringsselskap som fokuserer på datakrimininalitet.

Løsningen er rettet mot If's forretningskunder for å hjelpe dem med å håndtere risiko forbundet med digitale trusler som malware, virus, DDos (Distributed Denial of Service) og hacker-angrep. Dette skriver IBM i en pressemelding.

Omfanget av datakriminalitet har økt i takt med virksomhetenes utbredte bruk av enheter og applikasjoner, samt det faktum at det tilbys flere online-tjenester. Når vikrsomheter øker bruken av nettskytjenester og mobile enheter, vokser også datamengden som forlater virksomheten eksponentielt.

følge IBMs 2014 Cyber Security Intelligence Index har virksomhetenes sikkerhetsenheter og applikasjoner oppdaget 91 millioner utilsiktede sikkerhetsbrudd i 2013 - som i gjennomsnitt betyr 1.7 millioner hendelser hver uke.

Gjennomsnittlig kostnad for hvert enkelt tap eller tyveri av data som inneholder følsomme og fortrolige opplysninger, er steget med mer enn 9 prosent - fra 136$ (1109 NOK) i 2013 til 145$ (1183 NOK) i 2014 ifølge Ponemon Institutes globale undersøkelse av kostnader forbundet med it-sikkerhetsbrudd. Den gjennomsnittlige totale kostnaden for et datainnbrudd har økt med 15 prosent - til 3.5 millioner USD (28,5 millioner NOK).

If og IBM vil sammen hjelpe virksomhetene å forbedre- og forsvare seg mot datainnbrudd. IBM vil utruste If med et evalueringsskjema som de har utviklet i fellesskap, der risikopotensialet avdekkes og der den overordnede sikkerhetsstatus for en mulig forsikringstaker blir kartlagt.

IBMs sikkerhetseksperter vil hjelpe kunder som har vært utsatt for cyberangrep med å vurdere hendelsene, for deretter å gjenopprette normal aktivitet. IBM vil også være den primære partneren i forbindelse med rådgivning etter et datainnbrudd. IBMs sikkerhetseksperter vil bistå If's kunder med å forbedre sine IT relaterte sikkerhetskontroll prosedyrer, og dermed også sørge for at kundene kan opprettholde sin beskyttelse gjennom forsikringsordningen.

IBMs sikkerhetseksperter vil også tilby If's medarbeidere utdanning for å gjøre dem bedre i stand til å vurdere potensielle sikkerhetsrisikoer, forstå hvordan IT-relaterte sikkerhetshendelser skjer - og hvordan sikkerhetshendelser på sikt kan unngås.