STORTROMMA: Microsoft slår på stortromma i forbindelse med lanseringen av SQL Server 2016. Her fra et lanseringsmøte i Oslo i mars i år.

Microsoft med gratis SQL Server-utgaver

Microsoft frir til utviklere med gratisversjoner av den nye SQL Server 2016.

Microsoft har kunngjort at selskapets nye databaseløsning, SQL Server 2016, blir gjort allment tilgjengelig fra 1. juni.

Samtidig har Microsoft gjort det klart at SQL Server 2016 vil bli gjort tilgjengelig i tre hovedutgaver. I tillegg til de to utgavene kalt Enterprise og Standard kommer en versjon kalt SQL Server 2016 Express, som er en gratis nedlastingsversjon der kundene kan bygge og publisere mindre databaseapplikasjoner uten kostnader.

Dette har Microsoft kunngjort i et blogginnlegg, ført i pennen av Tiffany Wissner på vegne av Microsoft SQL Server Team. 

Gratis utvikler-utgave

Egentlig er det snakk om en fjerde versjon også, en Developer-utgave som skal gi utviklere tilgang til alle egenskapene i SQL Server, slik at de enkelt kan bygge og teste ut bedriftskritiske, intelligente applikasjoner for kundene.

Microsoft har tidligere varslet at SQL Server 2016 Developer Edition vil bli tilgjengelig som en gratis nedlasting.

– Med Express- og Developer-utgavene ønsker vi å gjøre mulighetene i SQL Server 2016 bredt tilgjengelig for utviklere, heter det i blogginnlegget fra Microsofts SQL-team.

Microsoft Norge merker stor interesse blant kundene for SQL Server 2016 og meldte om fulltegnet seminar i Oslo på mandag denne uka om analyseteknologien i den nye databaseløsningen.