LEDER: Den nye og gamle lederen av Dataforeningen sammen, fra venstre Terje Wold og Ingvild Berlin Kalleberg. (Foto: DND)

Ny leder av Dataforeningen

Ingvild Berlin Kalleberg er valgt til ny styreleder.

På Dataforeningens landsmøte i Stavanger ble Ingvild Berlin Kalleberg valgt til ny styreleder. Hun tar over etter Terje Wold, som takkes for en fantastisk innsats og seks år med stødig ledelse.

– Jeg liker å bygge organisasjoner, sette ambisiøse mål og nå dem, så jeg gleder meg til å jobbe for å sette DND enda tydeligere på kartet, sier Ingvild Berlin Kalleberg i en pressemelding.

Ingvild Berlin Kalleberg har vært nestleder i landsstyret siden 2021. Hun startet sin karriere som utvikler og driftstekniker i Basefarm, og har rukket å være leder i både prosjekt og linje, i tillegg til å ha ledet flere omstillinger. Hun har også vært it-direktør for Sykehuspartner og Verdipapirsentralen, men i dag leder hun Delivery-området i Sopra Steria med circa 200 prosjekt og -testledere.

Ikke bare for gamle gubber

Ingvild har alltid vært interessert i teknologi, og fikk faget inn gjennom arv og miljø da hun vokste opp med en professorpappa innen digitalteknikk. Hun er en svært erfaren teknologileder og en selverklært it-nerd, som kanskje ville jobbet med infrastrukturdrift om det ikke var for lederjobben. Hun er også svært opptatt av å få flere jenter til å velge it, og er derfor engasjert i ODA-nettverket.

– Jeg ble litt overrasket over at Dataforeningen ikke bare var for «gamle gubber», og jeg håper flere vil oppdage det samme som meg, sier hun.

Dataforeningen skriver at deres nye leder er opptatt av å se muligheter og tenke nytt. Videre skriver de at en av hennes største fordeler som it-leder, er at ved å kunne faget og ha fått «skitt under neglene», er hun godt rustet til å forstå arbeidshverdagen til foreningens medlemmer og hvilke utfordringer de møter.

Nå gleder hun seg til å jobbe videre med alle de flinke og engasjerte menneskene, og Dataforeningen gleder seg til et spennende samarbeid.