TRAPPER OPP: Tiktok arbeider strategisk med datastyring i Europa. Nå går de inn i en ny fase av arbeidet. Her ved Liv Sandberg i Tiktok. (Foto: Tiktok / Carla Orrego Veliz)

Tiktok trapper opp arbeid med datastyring i EU

Har signert kontrakt for datasenter i Dublin.

Publisert Sist oppdatert

Personvern og datalagring er aktuelle tema om dagen. EU har nylig godkjent Digital Markets Act for neste steg og de store plattformene føler presset om kommende reguleringer. Tiktok går nå videre i arbeidet sitt med datastyring, blant annet for å sikre europeiske brukeres personvern.

– Vi har nå signert en kontrakt for et datasenter i Dublin som skal huse TikToks brukerdata i Storbritannia og EØS. Ved å samarbeide med en tredjeparts tjenesteleverandør på et område som er under konstruksjon, kan vi starte datasenterdriften tidlig i 2023 og øke utover resten av det året, sier Liv Sandberg, visedirektør for Global Business Solutions i Norden, i en pressemelding.

Bekymringer

Tidligere har Tiktok blitt undersøkt på grunn av personvernbekymringer, særlig mot barn, av nederlandske, italienske og irske datatilsyn. Tiktok har lenge lagret globale brukerdata i Singapore og USA, men med et skifte til et europeisk datasenter kan minimere dataflyten utenfor Europa.

Datalagring har også stått på agendaen i USA, der politikere har fryktet at koblingen mellom Tiktok og det kinesiske eierselskapet Bytedance kunne utgjøre en sikkerhetsrisiko. Det rapporteres at Tiktok har inngått en avtale med Oracle om datalagring som kan minske disse risikoene.