Gerard van Honthorst - Adoration of the Shepherds (1622)
Gerard van Honthorst - Adoration of the Shepherds (1622)

It-bransjens juleevangelium

Det hendte i de dager ...

Publisert Sist oppdatert

... at det gikk ut en befaling fra Satya Nadella at hele verden skulle flyttes til skyen. Denne første flyttingen ble holdt mens Michael Jacobs fremdeles var landshøvding i Norge, og alle var med for å la seg overtale.

Windows 10 dro da fra byen Redmond i Washington til Bill's by Medina, for han var av Bills hus og ætt. Han skulle oppgradere til skyen sammen med Windows 8, sin trolovede, som ventet barn. og mens de var der kom tiden da hun skulle oppgraderes, og hun oppgraderte til sin sønn, den tiende-fødte, og svøpte ham og gav ham ut som en teknisk beta, for det var ikke plass til ham i porteføljen.

Det var noen journalister der i nærheten som var ute og hadde nattvakt på nettsidene sine. Med ett stod en produktevangelist foran dem, og evangelistens herlighet lyste om dem. De ble meget forferdet, men produktevangelisten sa til dem: "Frykt ikke! Jeg kommer til dere med bud om en stor glede, en glede for hele folket! i dag er det født dere en frelser i Medinas by; han er Windows 11. Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et operativsystem som er svøpt i en midstilt startmeny og ligger i en åpen beta.

Med ett var produktevangelisten omgitt av en himmelsk hærskare av fanboys som lovpriste x86-arkitekturen og sang:

Ære være X86 i det høyeste, og fred på jorden blant de som har forlatt Linuxus og Appletius for kontorets velbehag.

"Ære være X86 i det høyeste, og fred på jorden blant de som har forlatt Linuxus og Appletius for kontorets velbehag."

Da fanboysene hadde forlatt dem og vendt tilbake til kjelleren, sa journalistene til hverandre: "La oss gå inn til Medina for å se dette som har hendt og som evangelisten har kunngjort oss." Og så skyndte de seg av sted og fant Windows 10 og Windows 8 og det lille operativsystemet som lå i betaen. Da de fikk se operativsystemet, fortalte de alt som hadde blitt sagt om denne oppgraderingen. Alle som hørte på undret seg over det journalistene fortalte, men Windows 8 gjemte alt dette i sitt hjerte og grunnet litt på det. Journalistene dro tilbake, mens de priset og lovet redaktøren for det de hadde hørt og sett. Nesten alt var slik som det var blitt sagt dem.

POSTLUDIUM

Tre meget vise menn kom opp fra fortiden og spurte, hvor er dette operativsystemet som nettopp er født? For vi har sett hans spede begynnelse i fortiden, og er kommet for å hylle ham. De vise mennene fulgte url-en som førte dem til Medina.

Der fant de Windows 8 og hennes mann Windows 10, og Windows 11 som lå i en beta. De knelte foran ham og gav ham tre gaver. Fra den vise mannen Linus Torvaldius fikk Windows 11 wsl —install. Fra den vise mannen Stefan Jobs, fikk Windows 11 et bedre grensesnitt. Og fra den vise mannen Sundar Pichaios fikk Windows 11 et større og bedre økosystem.

Og slik ender evangeliet om Windows 11 – som med 2022 vil det bringe nye muligheter og nye utfordringer. Og nye muligheter er kanskje den største gaven it-bransjen kan få.

God Jul!