EDGE: Alt håndteres ikke i skyen. Dell lanserer nye edge-servere. (Foto: Dell)

Dell lanserer servere for edge computing

I takt med endrede digitale vaner og behov har etterspørselen etter datakraft utenfor sentraliserte datasentre blitt stadig større.

For å møte ønsker og behov i markedet kommer Dell Technologies med flere oppgraderte servere, skreddersydd for edge-bruk. De er tilrettelagt for telekom og utstyrt med siste generasjons Intel-prosessorer, skriver Dell i en pressemelding.

De nyeste serverne i PowerEdge XR-serien har er utviklet for bruk utenfor det tradisjonelle datasenteret. De har en mindre formfaktor og flere komponenter er byttet ut med enda mer holdbare varianter som trives i krevende miljøet. De tåler en trøkk, kan håndtere skitt, støv og temperaturer godt utenfor det kontrollerte datasentermiljøet.

Beskrivelse av de nye Dell-serverne

PowerEdge XR5610 er en kompakt server designet for bruk i telekom, forsvar og andre krevende edge-miljøer. Den er ekstremt slitesterk og sertifisert i henhold til både MIL-STD-810H og NEBS Level 3.

PowerEdge XR8000 er optimalisert for best mulig totalkostnad og ytelse i O-RAN-applikasjoner med sledemontering og enten 1U- eller 2U-formfaktor. Utformingen gjør den enkel å skalere og oppgradere.

PowerEdge XR7620 er en arbeidshest med høy kapasitet. Den er spesielt godt tilpasset for å gi den beste datakraften nær fabrikkgulvet. Den store 2U-serveren har integrert nettverk og utvidet lagring, noe som gjør den perfekt egnet for situasjoner der data må samles inn og raskt analyseres, uten å måtte ta omveier via skytjenester eller datasentre.

Mer robuste og fleksible

De tre nye og robuste serverne bygger videre på de samme grunnleggende ideene som har gjennomsyret de tidligere modellene i XR-porteføljen. Samtidig tilbyr de ytterligere innovasjon når det gjelder design, energieffektivitet og mulighet til å tilpasses nye bruksområder:

Mer robuste: alle modeller oppfyller kravene til både NEBS Level 3 og GR-3108 Class 1.

Utvidere koblinger gjør det enkelt å koble til fuktsensorer, døralarmer, innbruddsdetektorer og lignende som vanligvis finnes på utstyr spesialbygget for telekommiljøer på for eksempel basestasjoner for mobilnett.

Forbedret temperaturstyring gjør at serverne kan plasseres i miljøer som er både varmere og kaldere enn de tradisjonelle datasentrene med bedre energieffektivitet.

Alt vedlikehold kan håndteres via frontpanelet: dette betyr at du ikke trenger å koble serveren fra nettverket og fjerne den fra racket for å reparere eller oppgradere noe.

Alle modellene deler den samme grunnleggende filosofien som Dell Technologies andre PowerEdge-servere. De støtter avanserte automatiseringsverktøy som iDRAC, OpenManage Enterprise og Cloud IQ. De kommer med de samme avanserte sikkerhetsløsningene og kan leveres med den samme utvidede supporten som andre modeller i PowerEdge-porteføljen.