KONTROLL: 5G-Connected, Zero Trust-protected Mobile Operations Center. (Foto: Dell)

Fort Zero møter de mest avanserte sikkerhetskravene

Dell Technologies World i Las Vegas kom med mye nytt kant, sky, sikkerhet og kunstig intelligens.

Dell slapp flere nyheter på årets brukerkonferanse i Las Vegas. En av de mer spennende er sikkerhetsprosjektet Fort Zero som ifølge Dell vil endre hvordan virksomheter løser sine sikkerhetsutfordringer.

En ende-til-ende zero trust løsning som tar ned risiko knyttet til cyberangrep, gir robusthet til å stå imot mot uønskede og uventede hendelser, og sikrer rask gjenoppretting ved behov. Dell sin Løsningen om zero trust vil bli validert av det amerikanske forsvarsdepartementet og inngår i Dells sikkerhetsportefølje.

Samarbeider med flere

Fort Zero utvikles sammen med 30 andre IT-leverandører og Dells Zero Trust Center of Excellence. Det skal føre til en avansert og gjennomtestet zero trust løsning i form av ulike løsninger fra Dell.

En av løsningene som ble lansert er Dell NativeEdge basert på Project Frontier som ifølge Dell er markedets eneste driftsplattform for endepunkter som gjør det mulig med sikker utrulling av store mengder enheter, enkel fjerndrift og støtte for orkestrering i multisky-miljø. Innebygde zero trust funksjoner skjerper sikkerheten for applikasjoner og infrastruktur i miljøer med mange endepunkter.

Les mer i pressemelding på engelsk her: Dell NativeEdge Software Transforms Edge Operations

Ferdige løsninger for AI og store språkmodeller

Med Project Helix skal NVIDIA og Dell gjøre det enkelt å levere pålitelige løsninger for generativ AI og store språkmodeller. Infrastrukturen og programvaren kommer med innebygd sikkerhet for generative AI-applikasjoner som kjøres i egne datasentre. Dermed blir det enklere å levere bedre kundeservice, hente ut ny markedsinnsikt, legge til rette for gode søkeløsninger, m.m.

Project Helix leveres som en fullstack-løsning med verktøy som hjelper bedrifter bedre utnytte egne data og enklere lykkes med generativ AI. Kundene kan raskt hente ut verdier fra store mengder uutnyttede data, i samsvar med lover og regler knyttet til personvern.

Les mer i pressemelding på engelsk her: Dell Technologies and NVIDIA introduce project Helix for secure, On-premises generative AI og Dell Technologies project Fort Zero to transform security

Bedre utnyttelse av skystrategier

Dell lanserer et bredt sett nye tilbud i sin APEX-portefølje. Dette er bransjens mest komplette tjenesteportefølje der maskinvare, programvare og driftsløsninger sammen skaper en enhetlig multicloud-driftsløsning for alle skyer, for egne datasenter og til å håndtere enheter på kanten (edge).

Løsningen gjør det enklere å plassere workloads på de mest egnede lokasjonene alt etter hvilke krav og ønsker du har til ytelse, kostnader og sikkerhet. Det er samtidig raskt og enkelt å flytte data på tvers av skyer, hevder Dell.

For kundene betyr denne løsningen enklere administrasjon, flere muligheter og enda enklere å rulle ut nye datadrevne forretningsmodeller og tjenester. Det blir i tillegg større fleksibilitet med enda flere muligheter til å velge den teknologien som er best tilpasset ulike behov fra PC-er, datasentre, offentlige skyer og enheter på kanten.

Sømløs multisky

Løsningene gir sømløse koblinger mellom alle typer skyer og kommer blant annet med skreddersydde løsninger for Microsoft Azure, Red Hat OpenShift-miljøer og for VMware. I tillegg lanseres funksjoner og løsninger for multisky-miljø knyttet til lagring, enklere administrasjon, sømløs flytting av data, for enklere tilgang til mer datakraft, og smarte tjenestebaserte løsninger basert på forbruk.