VEKST: Pixii vant i Deloitte-kåring over raskest voksende teknologiselskap. (Foto: Deloitte)

Pixii kåret til landets raskest voksende teknologiselskap

Energilagringsselskapet Pixii utkonkurrerte 50 finalister da Deloitte skulle kåre Norges raskest voksende teknologiselskap.

Deloitte Norges Technology Fast 50 er en rangering av Norges 50 raskest voksende teknologiselskaper, basert på omsetningsvekst gjennom de siste fire årene. 

I år tronet norske Pixii øverst på pallen, med en imponerende vekst på hele 10.205 prosent fra 2019 til 2022.

Ekspert på energilagring

– Vi er ekstremt stolte over å vinne, og det er en stor anerkjennelse for alle i selskapet. Prisen har helt klart en spesiell betydning siden det er en helt åpen rangering, forteller Kenneth Bodahl, administrerende direktør i Pixii, i en pressemelding fra Deloitte.

Siden oppstarten i 2018 har Pixii raskt fått internasjonalt fotfeste med sine modulære og skalerbare løsninger for batteribasert energilagring. Disse er bygget opp rundt produktet PixiiBox, en avansert kraftelektronikkmodul som overfører energi fra strømnettet til batterier og tilbake til strømnettet ved behov.

I det grønne skiftet har Pixii lykkes med å adressere utfordringene knyttet til økt andel ny fornybar kraft generering kombinert med effekt og kapasitetsbegrensinger i strømnettet. Fra å ha en omsetning på drøyt 1,7 million kroner i 2019, omsatte selskapet for 177 millioner i 2022. Allerede etter første halvår i år var omsetningen mer enn doblet fra i fjor, og mer enn 90 prosent er eksport. 

Vant foran Aqua Robotics og Fjord Miljø

Dette er den 20. utgaven av den årlige kåringen, som anerkjenner omsetningsvekst drevet av intellektuelle verdier for å feire innovasjon og entreprenørskap. Fellesnevneren for selskapene som kvalifiserer til nominasjon er at de enten har en egenutviklet innovativ teknologi, eller har funnet en innovativ måte å bruke eksisterende løsninger på. 

Juryen begrunner valget med at Pixii har utviklet en avansert og innovativ løsning for batteribasert energilagring som virkelig har truffet en nerve i det grønne skiftet.

– Den egenutviklede løsningen kombinert med en ufattelig imponerende vekst på 10,205% fra 2019-2022, gjør dem til det raskest voksende teknologiselskapet i Norge og dermed vinner av Deloitte Technology Fast 50 2023, forteller Kasper Harbitz Erichsen, ansvarlig for Fast 50 i Deloitte Norge.

Aqua Robotics AS og Fjord Miljø AS sikret seg henholdsvis andre og tredjeplassen.