PLANLAGT LENGE: Tuomo Louhivuori, sjefen for skytjenester i Evry, forteller at selskapet har testet og planlagt leveranse av Microsoft Azure Stack fra sine datasentre helt siden første betaversjon av produktet kom for nesten to år siden. (Foto: Evry pressefoto)

Evry satser på devops

Har inngått strategisk partnerskap med Rancher Labs.

Publisert Sist oppdatert

Evry melder at selskapet har inngått et langsiktig partnerskap med containerselskapet Rancher Labs. Målsetningen er å utvikle og implementere bruken av containertjenester fra mange skytjenester og akselerere devops i Norden.

Rancher Labs

Rancher Labs er et relativt nytt programvareselskap som fokuserer på bruk av containere. Selskapets hovedprodukt er Rancher, et administrasjonsverktøy som støtter klynger av containerbaserte systemer både fra Kubernetes, Docker og Mesos. I tillegg tilbyr selskapet også RancherOS, et minimalt Linux-basert operativsystem som er skreddersydd for å kjøre Docker-baserte containere.

Ved hjelp av disse verktøyene akter Evry å tilby løsninger der bedrifter kan automatisere oppgaver, forenkle og planlegge produksjonssettinger og administrere sin infrastruktur.

Ifølge meldingen fra Evry er Rancher-plattformen «åpen kildekode og spiller en avgjørende rolle i alle aspekter fra utvikling av programvare til utrulling, til test, kvalitetskontroll og produksjonsmiljøer. Plattformen er ikke bare nyttig for applikasjonsutviklere, men dekker også behovene til driftsmiljøene, for eksempel ved automatisert skalering».

Devops

— Vi er på en spennende reise der vi bygger opp Nordens ledende leverandør av skytjenester. En av de største utfordringene våre kunder står overfor er evnen til å transformere forretningsapplikasjoner slik at de kan utnytte fordelene til moderne skytjenester. Devops-metodikk og containere er viktige hjelpemidler i denne transformasjonen, sier Tuomo Louhivuori, konserndirektør i Evry Cloud Services, i meldingen.

Selskapet akter å tilby tjenesten «Distributed Container Service» der kundene kan administrere sine containere i en og samme løsning, uavhengig av den underliggende skyplattformen. Dette skal øke fleksibiliteten og bidra til at kundene ikke må låse seg til én leverandør på mikrotjenester og containere.