DEVOPS: Redpill Linpro utvider devops-avdelingen. (Foto: Redpill Linpro))

Redpill Linpro ansetter to nye Devops-konsulenter

Skal jobbe med plattformutvikling på sikkerhetskritiske løsninger innen bank og finans.

Publisert Sist oppdatert

Fredrik Sætereng Fyksen starter i Redpill Linpro 3. april i stillingen som devops systemkonsulent. Han kommer fra stillingen som systemkonsulent i Orange og Basefarm.

Calvin Chiang starter 13. april I stillingen som Senior devops systemkonsulent. Han kommer fra stillingen som Kubernetes-ingeniør i Folkehelseinstituttet. Begge skal jobbe med plattformutvikling på sikkerhetskritiske løsninger innen bankog finans.

– Vi ser at det er et behov i markedet for konsulenter med spesialisert kunnskap innen Devops og plattformutvikling. Kundene har enten mangel på interne ressurser med nødvendig kompetanse og erfaring, eller oppgavene er så mange at de bli presset på tid, sier regionssjef for devops Kirsti Sandnes Stien i Redpill Linpro.

Svoren Open Source-tilhenger

– Jeg har alltid vært interessert og fascinert av drift og oppsett av applikasjoner, servere og nettverk, og jeg er av typen som hører på podcaster som Linux Action News mens jeg er ute på løpeturer, sier Fredrik Sætereng Fyksen.

Fredrik Sætereng Fyksen. (Foto: Redpill Linpro)

Han legger til at han er veldig glad i tankegangen rundt Open Source, og «tror med hele hjertet og hodet, at dette er den beste måten å bringe bransjen videre».

– Jeg var styremedlem i Ubuntu Norge i flere år, og bruker nå endel tid på organisasjonen Fri kultur – en sosial bevegelse som fremmer menneskers frihet til å dele, gjenbruke, modifisere og distribuere sitt eget eller andres kreative verk.

Solid Kubernetes-kompetanse

Calvin Chiang forteller at han snakket med flere av de store konsulentselskapene, før valget falt på Redpill Linpro.– Redpill Linpro har mange eksperter og spesialister, hvor Open Source og Linux er ryggraden. Det er veldig viktig for meg. Jeg gleder meg til å jobbe med dyktige mennesker og å lære meg så mye jeg kan. Med min bakgrunn fra nettverk og brannmur helt til bunnen av Kubernetes, har jeg kompetanse som definitivt er nyttig for Redpill Linpro, sier han.

Kirsti Sandnes Stien understreker at mange av selskapets ansatte har en lidenskap for Open Source.

Calvin Chiang (Foto: Redpill Linpro)

– Å jobbe i et selskap som både har fokus på delingskultur og en åpen og transparent tilnærming er noe mange tiltrekkes av. I rekrutteringsprosessen er det flere som trekker fram et ønske om å bli en del av et større Open Source-miljø enn det de har hos sin eksisterende arbeidsgiver, sier hun.