MOTIVERT: – Vi har et viktig arbeid foran oss. Jeg ser frem til å gjøre en forskjell. Det sier Frode Danielsen, som nå er kvitt 'fungerende' i direktør-tittelen. (Foto: Are Kvistad/Digdir)
MOTIVERT: – Vi har et viktig arbeid foran oss. Jeg ser frem til å gjøre en forskjell. Det sier Frode Danielsen, som nå er kvitt "fungerende" i direktør-tittelen. (Foto: Are Kvistad/Digdir)

Nå blir han direktør på fast basis

Frode Danielsen har vært fungerende direktør i Digdir siden 2022. Nå har han takket ja til å lede direktoratet videre.

Frode Danielsen (44) er utnevt til ny direktør i Digitaliseringsdirektoratet (Digdir). Han har vært fungerende direktør i direktoratet siden oktober 2022.

– Jeg gleder meg stort til å fortsette i rollen som direktør i Digdir. Vi skal spille en avgjørende rolle for å sikre en effektiv og samordnet digitalisering av offentlig sektor, sier Danielsen i en pressemelding fra Kommunal- og distriktsdepartementet.

Motivert for videre arbeid

Danielsen har tidligere vært avdelingsdirektør for fellestjenester i Digdir i Leikanger. Han har vært ansatt i det som var forløperen til Digdir, altså Difi, siden 2008. Her har han hatt ulike stillinger knyttet til blant annet forvaltning og videreutvikling av fellesløsninger.

– Jeg er motivert til å lede arbeidet i Digdir videre. Sammen med de flinke folka i Digdir og viktige samarbeidspartnere skal vi sette strategisk reting, sikre sammenhengende tjenester og levere sikre og gode fellesløsninger. Vi har et viktig arbeid foran oss. Jeg ser frem til å gjøre en forskjell, sier Danielsen.

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik sier følgende om ansettelsen:

– Jeg er glad for at Danielsen har takket ja til å lede Digdir. Direktoratet er et viktog verktøy i arbeidet med å gjennomføre og videreutvikle regjeringens digitaliseringspolitikk. Jeg ser frem til et godt samarbeid.