KONSTITUERT: Frode Danielsen (43) blir foreløpig ny toppsjef i Digdir. (Foto: Are Kvistad/Digdir)

Ny direktør for Digdir konstituert fra 15. november

Frode Danielsen er den nye lederen av Digdir fram til Kommunal- og distriktsdepartementet har ansatt ny direktør.

Publisert Sist oppdatert

Danielsen er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen, og kommer fra stilligen som avdelingsdirektør for fellesløsninger. Han har i en årrekke bidratt i oppbyggingen av et sterkt og leveransedyktig fagmiljø for utvikling og forvaltning av løsningene. Han var også sentral i arbeidet med etableringen av det nye direktoratet i 2020.

– Jeg har sagt ja til å ta direktørstillingen for en periode fordi jeg er trygg på organisasjonen og kjenner de fleste medarbeiderne mine i Digdir. Leveransene, spesielt de siste årene, har vist at fagmiljøene våre både har kompetanse og gjennomføringskraft som hele offentlig sektor har nytte av, sier Danielsen i en pressemelding fra Digdir.

Stø kurs

Han legger vekt på at det pågående arbeidet i Digdir vil holde stø kurs og god fart framover.

– Vi står midt i et viktig moderniseringsarbeid for fellesløsningene og Altinn som forstsetter. Dette er løsninger som flere hundre offentlige virksomheter benytter hver dag til beste for innbyggere, arbeidsliv og frivillig sektor. Samtidig skal vi ivareta den strategiske premissgiverrolla vi har i offentlig sektor, og videreutvikle tilsynsvirksomheten, sier han i meldingen.

– Vi trenger trykk på digitaliseringsarbeidet, og helt sentralt i dette arbeidet er realiseringen av digitaliseringsstrategien, sier Danielsen.

Takker Sutorius

I meldingen takker Danielsen avtroppende direktør Steffen Sutorius for godt samarbeid over flere tiår.