FOTO OG VIDEO: Dagens digitalkameraer egner seg like godt til video som til stillbilder. Her en Nikon D810 med påsatt mikrofon. (Foto: Nikon)
FOTO OG VIDEO: Dagens digitalkameraer egner seg like godt til video som til stillbilder. Her en Nikon D810 med påsatt mikrofon. (Foto: Nikon)

Kortfilm-konkurranse i HD-format

Nikon inviterer til europeisk filmkonkurranse der kreativ bruk av foto- og videoutstyret er en av konkurranse-klassene.

For andre år på rad arrangerer Nikon en digital kortfilm-konkurranse der kortfilm-skapere på alle nivåer inviteres til å delta.

Ingen av fjorårets priser gikk til nordmenn, men to av vinnerbidragene var svenske, inkludert vinneren av klassen «Technical Excellence».

– I fjor fikk vi hundrevis av flotte bidrag, og vi var svært imponert over kvaliteten på det som ble sendt inn. Nå gleder vi oss til å se hvordan deltakerne håndterer temaet «Hverdagsøyeblikk», sier produktspesialist Jon Aasen hos Nikon Norge.

Entusiaster og proffer

I konkurransen oppfordres både entusiaster og profesjonelle kortfilmskapere til å delta.

Blant kriteriene til bidragene som leveres inn, er at de må være på minimum 30 sekunder og maksimum 140 sekunder.

Dessuten skal filmen være i HD-format, og den må være på engelsk eller ha engelsk teksting. Hver deltaker kan bare sende inn én film.

- Det korte formatet er en flott måte å prøve ut ideer og teknikker på, og for å jobbe med nye samarbeidspartnere, sier juryformannen i Nikon European Film Festival, filmskaperen Asif Kapadia.

Nikons samarbeidspartner i konkurransen er Raindance, en samarbeidsorganisasjon for den uavhengige filmindustrien.

Tur til Cannes

Premielisten omfatter blant annet en én-ukes tur til neste års Cannes Film Festival, et Nikon D810 og flere Nikon D750 Film Kit-pakker samt pengepremier.

Fjorårets Grand Pris-pris gikk til kortfilmen «Voiceless - Stop the Bullies» av briten Jagjeet Singh. Filmen handlet om en ungdom som begikk selvmord etter å ha vært mobbeoffer i lang tid. Vinnerbidraget kan du se her.

Fristen for å levere inn bidrag er 15. januar 2016.

Mer informasjon om konkurransen finner du her.