FOR MØTEROMMET: Polycom-løsningene skal møte den nye samhandlingstrenden med Skype for business. (Foto: Polycom)

Ingram går for Polycom​

Polycom er ifølge Ingram Micro det naturlige valget for dem som har valgt Microsoft og Skype for business til samhandling.

Publisert Sist oppdatert

– Ingram Micro har lenge samarbeidet med produsenten Polycom i andre markeder og vil nå tilby produktene deres i Norden og Baltikum, forteller landssjef Inge Dahl. 

Polycom er en videokonferanse-aktør som leverer både løsninger og endepunkter for videokonferanser og samhandling. Selskapet er langt fra noen nykommer i markedet, og var en av dem som konkurrerte med Tandberg og Cisco i hine hårde dager. Nå har de valgt tett integrasjon med Microsoft.

Samhandlingstrend

– Valget av Polycom henger sammen med samhandlingstrenden vi nå opplever, sier Dahl og trekker fram fokuset på mobile enheter og ikke minst Microsofts Skype for business – som nå har tatt opp i seg Lync.

– Vi anser Polycom som det naturlige valget for dem som har valgt Microsoft til samhandling, sier Dahl.

– Det er mer enn 200.000 møterom i Norge, og i teorien er alle disse potensielt et videomøterom eller samhandlingsform. Alle disse skal ha skjermer, kameraer og endepunkter for samhandlingsløsninger. Når teknologien er tilgjengelig nok, lett nok å bruke, og økonomisk tilgjengelig, vil det bli en revolusjon.

Huddle og Skype

Denne revolusjonen er i gang. Dahl peker på trenden at alt av møterom, små stillerom, huddlerom utstyres for samhandling med video.

– Skype for business er en av driverne for samhandling, og Polycom passer veldig godt inn både for å levere endepunkter og videokonferanse-løsninger som fungerer med Skype for business.

Mens møterommet tidligere har vært preget av dyre løsninger fra Cisco/Tandberg, mener Dahl at trenden i stigende grad vil bli toskjermsløsninger med rimeligere kameraer knyttet opp mot Skype for business. De dyre dedikerte møteromsløsningene mener han er på tilbaketog.

Alternativ til Logitech

– Vi ser at en aktør som Polycom vil være interessant å samarbeide med for oss i dette markedet, sier Dahl videre. I dette samhandlingsperspektivet ser han også klare synergier til digital skilting og AV, siden tendensen går i retning av store skjermer på bekostning av videokanoner og projektorer.

På spørsmålet om konkurransen for Polycom i det norske markedet, ser Dahl primært Logitech, men også Cisco som hovedkonkurrenter på endepunktsiden, og Cisco når det gjelder videokonferanse. Microsoft har også selv noen elementer som konkurrerer.

Lover markedsstøtte

Ingram Micro vil markedsføre Polycoms produkter og løsninger både i fagpressen og gjennom aktiviteter sammen med Polycom i hvert av landene, og de lover et bredt sett med midler. Dahl nevner også markedsstøtte i form av kompetanse på samhandlingsløsninger i hvert av landene. I tillegg kommer et nordisk team med produktsjef og løsningsdesign.

– Marginene innen samhandling er foreløpig ok, men de er under press her også. Når man går fra de store dyre og avanserte løsningene til standardkomponenter blir det litt mer allemannseie. Jeg tror marginene generelt er hyggelige innen samhandling i forhold til mye annet innen it-bransjen, sier Dahl til slutt.

Er du distributør og har et agentur som bør vies oppmerksomhet i denne spalten? Send en epost med noen stikkord om agenturet til itbransjen@cw.no