Tar over norgesbutikken i Tech Data

Øyvind Sæther dropper Norden, og blir Tech Datas norske sjef. Ny Samsung avtale på mobiltelefoner vil løfte omsetningen.

BARCELONA: De siste dagene har Øyvind Sæther sammen med distributørkonkurrentene Also og Arrow, vært i Barcelona under Canalys Channelforum Event. Her har de tre distributørene til sammen invitert med seg rundt 25 representanter fra det norske forhandlerleddet.

Konferansen har omtrent 1000 besøkende fra it-kanalen i Europa, Midt-Østen og Africa. Arrangementet er tilrettelagt for distributørene og de viktigste forhandlerkundene. Blant foredragsholderne i år var Michael Dell, Antonio Neri fra HPE, Gianfranco Lanci fra Lenovo og Dion Weisler fra HP.

– Foruten et godt program og gode foredragsholdere fra produsentene, har vi mange en-til-en møter med våre forhandlere. Tech Data har også sitt europeiske leverandørmøte rett i etterkant av konferansen, forteller Sæther.

Mindre hotelliv

Han kunne også fortelle at han har sagt fra seg ansvaret for Nordenbutikken til Tech Data. Nå blir det litt færre enn 150 døgn på hotell i året.

– Vi har fått inn en ny nordenansvarlig, og dermed kan jeg ta hundre prosent ansvar for å den norske businessen, forteller Sæther, som er klar til å brette opp armene og ta opp konkurransen med Also og Arrow som han ser som sine største konkurrenter.

Enn så lenge foreligger ikke omsetning og resultat for Tech Data Norge i 2015, men de har de siste årene ligget rett bak Also som hadde en omsetning på 2,3 milliarder kroner.

Ny Samsung-avtale

Mobilbusinessen utgjør 25 prosent av omsetningen til Tech Data Norge. Nå vil de kunne vokse ytterligere ved at de også får distribuere mobiltelefonene fra Samsung.

­­– Vi tidligere hatt et mobiltelefonsamarbeid med Samsung i Finland. Men nå har vi signert en distribusjonsavtale som også gjelder for Sverige, Danmark og Norge.

Etter Apples Iphone-modeller er Samsung den mest populære telefonen i det norske markedet. Det er dog ikke konsumentmarkedet Tech Data skal satse på.

– Det er i B2B vi skal legge inn trykket. Her er vil vi være i front og blant annet tilby god support på prekonfigurering og tilpassing basert på Samsungs Knox-programvare, forteller Sæther.