EKSPANDERER: Fotowares administrerende direktør Anne Gretland gleder seg over å kunne opprette kontor i Danmark.

Fotoware kjemper mot gigantene

Under Oda Awards premieres personer og bedrifter som er med på å øke kvinneandelen i it-bransjen. I kategorien Organization kjemper lille Fotoware mot Nav og DnB.

Publisert Sist oppdatert

Oda, som er Nordens ledende nettverk for kvinner i teknologibransjen, deler hvert år ut priser som belønner konkret og resultatgivende arbeid for å øke kjønnsbalansen og mangfoldet i teknologibransjen. 

I kategorien Oda Awards Organization, er Fotoware, et norsk selskap med 27 ansatte og som lager programvare for håndtering av bilder, en av finalistene. I finalen som avholdes 10.mai stiller det lille selskapet side om side med teknologi-gigantene Nav og DnB. 

– Det å bli anerkjent på lik linje med de store rollemodellselskapene innen mangfold i it-bransjen er en stor ære og en glede. Vi i Fotoware jobber aktivt i arbeidet med å øke kvinneandelen i vårt eget selskap, men også med å sette fokus på dette i et større perspektiv gjennom å holde foredrag og dele fra våre erfaringer i sosiale medier, artikler og foredrag, sier Anne Gretland, administrerende direktør i Fotoware.

Forkjemper

Gretland har lenge kjempet for mangfold i it-bransjen. 

Fotoware har innført flere tiltak for å øke andelen kvinner i selskapet, blant annet gjennom hvordan de jobber med rekruttering. De har tilpasset annonseteksten til å appellere mer til begge kjønn, og har vært bevisst på bildebruken. De inkluderer alltid kvinner, både i rekrutteringsannonsene, men også i intern og ekstern kommunikasjon generelt.

Siden Gretland startet som administrerende direktør i selskapet har andelen kvinner økt fra 21 prosent i januar 2018 til 38 prosent i mars 2019. I bransjen generelt ligger snittet på 26 prosent.

– Selskaper som ønsker å øke kvinneandelen, bør tenke på at mangfold og kjønnsbalanse ikke kommer av seg selv, men krever fokus og jobbing fra alle i selskapet – ikke bare ledelsen, men alle mellomlederne og alle som har personalansvar, sier hun i en pressemelding fra selskapet. 

Balanse

Med Oda Awards ønsker kvinnenettverket å hedre kvinner, menn og organisasjoner som er rollemodeller ved å engasjere seg og jobbe for kjønnsmangfold innen ikt. 

Mens Oda Awards Organization deles ut for syvende gang i  år, er det 11. året på rad at de vil dele ut en pris i kategorien Oda Awards Woman

I år er det Line Moseng, Utvikler i Nav; Merete Hverven, Viseadministrerende direktør i Visma og Angeliqua Ramming-Gaden, Norgessjef i VMware, som kjemper om den gjeve prisen. 

Selvfølgelig skal også mennene hedres for sin innsats med å fremme mangfoldet i bransjen. I kategorien Oda Awards Man finner vi Morten Løvstad, CEO i Sogeti; Daniel Kjørberg Siraj, Konsernsjef i OBOS og Henrik Høst, Direktør i Atea.

Vinnerne av ODA Awards 2019 offentliggjøres på Inspirasjonsdagen, som avholdes 10.mai i Oslo Konserthus.