DROPBOX: Project Infinite er kryss-plattform (Foto: Dropbox)

Dropbox med ubegrenset lagring

Project Infinite kan skyte ned både harddisk- og backup-bransjen. 

Publisert Sist oppdatert

Dropbox har vist frem et nytt prosjekt som peker frem mot ubegrenset skylagring - kodenavn Project Infinite. Løsningen er allerede rullet ut blant en rekke utvalgte næringslivsbrukere.

Før var harddisker billige og skylagring dyrt. Nå har vi gått over til flash-disker lokalt for å få lette, lydløse bærbare – men disse er dyre. Heldigvis har skylagring blitt så billig at det er tilnærmet gratis med ubegrenset lagringskapasitet.

Under konferansen Dropbox Open London ble Project Infinite vist frem som en kryssplattform-løsning for firmabrukere som et konsept der filer i utgangspunktet bor i skyen og kun lastes ned lokalt ved behov. Slik vil en datamaskin i praksis oppføre seg mer som en typisk mobil enhet.

Løsningen virker sømløst mellom ulike versjoner av operativsystemet som Windows (versjon 7 eller senere) og Apples OS X (verwsjon 10.9 eller senere).

Lokalt eller i skyen

Filhierarkiet som eksponeres i Utforskeren eller Finder-en har kun alias til det egentlige dokumentet, som er på Dropbox’ servere inntil det lastes ned lokalt.

En markør for en fil som ikke er lasted ned lokalt, tar ingen plass på harddisken lokalt. En nedlastet fil utheves med en visuell markør, og både filer og mapper kan lastes ned på forhånd dersom man vet man skal til en sone uten mobildekning eller nettilgang. 

I praksis vil man son bruker ikke oppleve noen forskjell fra brukeropplevelsen man er vant med, uansett om filen er lagret lokalt eller i skyen. Og plutselig var ikke SSD-drevet noen begrensning lengre. 

Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Dropbox