U19-LIGAEN: Norges E-sportforbund er opptatt av at barn og unge skal ha et godt og variabelt tilbud innenfor e-sporten. Derfor lanserer forbundet nå en nasjonal U19 breddeserie med oppstart i januar 2021. (Illustrasjon: Norges E-sportforbund)

Lanserer nasjonal breddeserie i e-sport

Norges E-sportforbund og Good Game starter e-sportserie for barn og unge.

Publisert Sist oppdatert

Norges E-sportforbund lanserer en nasjonal U19 breddeserie med oppstart i januar 2021. Tilbudet vil være for jenter og gutter fra 9 til 19 år, fra nord til sør i landet. Det skriver forbundet selv i en pressemelding.

Seriespillet skal passe for både nybegynnere og de litt mer erfarne, med kamper hver uke fra midt i januar og frem til påske. Alle kampene spilles on-line.

Det vil bli arrangert seriespill i spill som Rocket League, League of Legends og Counter-Strike GO.

Norges E-sportforbund håper at en slik barne- og ungdomsserie vil bidra til økt interesse for e-sport og på sikt bidra til økt rekruttering til andre ligaer.

- Valget av  gamer.no  som samarbeidspartner er en kvalitetssikring av ligaen og driften. Vi er veldig fornøyde med å kunne samarbeide med en partner som har en unik kompetanse og som har jobbet i årevis med å skape en norsk plattform for gamere, sier president i forbundet Bendik Stang, i meldingen.