TE UNDERVEIS: I første omgang tester kinesiske Alibaba ut te-forsendelser med droner til sine nettbutikk-kunder. 

Flyr ut varer med droner

Amazon ble ikke først med drone-levering til kunder. Kinesiske Alibaba slo den amerikanske netthandelsgiganten på målstreken.

Drømmen om at varer bestilt på nettet bokstavelig talt kommer flyvende inn døra, ser ut til å nærme seg virkeligheten. I mange år har man snakket om dronenes plass i logistikken. Amazon var blant de første selskapene som har testet ut konseptet. 

Nå må amerikanske Amazon imidlertid se seg slått av kinesiske Alibaba. 

LES OGSÅ: – Droner bør erstatte politihelikoptre

Også Google har jobbet med konsepter for å levere varer med droner i et par-tre år. 

Men i Kina er Alibaba allerede i gang med sin første testrunder på flere steder, skriver Tech Asia. Dette er den første testen hvor kunder får varen de har bestilt - fløyet inn med drone. 

Via deres nettbutikk Taobao kan nå kunder i Guangzhou, Beijing og Shanghai få en pakke hjem. I testene er det ingefærte som blir fraktet, dette skal vissnok være bra mot menstrasjonssmerter. Fra bestilling tar det en time til leveransen er på døra. 

I første omgang en test

Alibabas flørting med droner er spesiell fordi det er første gangen kunder faktisk kan bestille en vare for så å få den tilsendt med en drone. Eksperimentet er imidlertid over etter et par dager og varesortimentet er begrenset til en type te.

Så et endelig steg ut i en nye verden med effektiv logistikk er det ikke, ennå.