IT-BRANSJEN:

VOKSER: Geir Pedersen (t.v) er en av gründerne og daglig leder i Gritera. Ifølge Pedersen er målet å bli en av de ledende tilbyderne av it-konsulenttjenester i landet innen 2030. (Foto: Ronja Sagstuen Larsen)

Fra null til 80 ansatte – på fire år

It-konsulentselskapet Gritera har vokst hurtig på kort tid. Nå åpner de nytt kontor i oljebyen.

Publisert Sist oppdatert

It-konsulentselskapet Gritera ble etablert som en utfordrer til de store konsulenthusene i 2020. Selskapet tilbyr de fleste it-konsulenttjenester, som for eksempel digital strategi, prosjektledelse, informasjonssikkerhet, it-arkitektur og testledelse.

Oslo-bedriften teller nå over 80 konsulenter, hvorav gjennomsnittlig erfaring er mer enn ti år og nesten ingen har sluttet. I 2023 endte omsetningen på over 140 millioner kroner. 

Vokse mer

Nå er planen å ekspandere ytterligere:

– Vi skal doble antall ansatte de neste fire årene. Målet er å bli en av de ledende tilbyderne av it-konsulenttjenester i landet innen 2030, sier Geir Pedersen i en pressemelding fra selskapet. Pedersen er en av gründerne og daglig leder i Gritera. Han fortsetter:

– Hvor mye vi vokser fremover blir opp til kundene å avgjøre. Vi tilbyr erfarne rådgivere som blir lenge. Det gir prosjektene kontinuitet, noe kundene verdsetter. Vår viktigste jobb er å sette høye krav til oss selv og fortsette rekrutteringen av gode folk, sier Pedersen.

Åpner kontor i vest 

Gry Evita Sivertsen skal lede Griteras kontor i Stavanger. (Foto: Jeanette Larsen)

Nå går ferden til Stavanger. Det blir den første byen hvor selskapet etablerer seg utenfor Oslo. For å lede satsingen i oljebyen har Gritera hentet Gry Evita Sivertsen (30) fra konkurrenten PwC. Sivertsen har også bakgrunn som sjef for informasjonssikkerhet i chatbot-selskapet Boost.ai, og er mentor i ODA-nettverk.

– Jeg ser frem til å bygge opp virksomheten i Stavanger. Vi skal rekruttere både kunder og ansatte. Gritera har allerede bevist at selskapet er en attraktiv arbeidsplass og leverer gode tjenester til kundemarkedet. Dette skal vi bygge videre på, sier hun i meldingen.