Norske bedrifter må snart forholde seg til CO2-toll Den 1. oktober trer den såkalte Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM) i kraft som grensejusteringsmekanisme for CO₂ i EU. Formålet er å kompensere for konkurranseulempene bedrifter i EU har på grunn av strenge klimakrav.
NIS1 innføres i norsk rett, men hva med NIS2? Endelig – vil noen si – skal Norge få en tverrsektoriell lov om digital sikkerhet. Loven skal bidra til å styrke den digitale sikkerheten i virksomheter som har særlig betydning for samfunnet.
EU regulerer de digitale kjempene – Microsoft og Apple uenig Fristen har utløpt for at gigantene innenfor tech må følge EUs regler, men ikke alle er enig med beslutningene som har blitt tatt.
De seks bukkene bruse Apple, med flere, er designert som portvoktere under EUs Digital Markets Act (DMA).
EU satser på trøndersk cybersikkerhet Trønderbedriften Secure Practice skal styrke cybersikkerheten over hele Europa. 1 million EU-borgere får norsk sikkerhetsteknologi gjennom EUs satsning på digital omstilling. Oppdraget er verdt 29 millioner kroner.
EUs AI Act beskytter ikke opphavsrett EUs regulering av kunstig intelligens, AI Act, styrer hvordan AI brukes på viktige samfunnsområder som helsevesen, fengsler og domstoler. – Det kommer til å bli store endringer i lovverk på de fleste områder, sier Svenja Hahn, medlem av EU-parlamentet.
EU-krav gir ny dynamikk Et nytt bærekraft-regulativ fra EU trer i kraft i 2024, og vil påvirke norske og europeiske datasentre.
EU «tett på» USA om forbud mot investeringer i kinesisk teknologi EU er selv i ferd med å innføre strengere kontroll av eksport og utveksling av europeisk teknologi som kan brukes til militære formål av land som Kina.
iPhone 15 får USB-C Rykte: Plottet tykner - lekkasjer tyder på at EU har blitt hørt i ønsket om å redusere e-avfall.
Bærekraftsrapportering: Jakten på riktige data har bare så vidt begynt Bærekraftsrapporter for 2024 må stemples som godkjent av revisorer for et stort antall norske selskaper i 2025. Dette legger presse på så vel ledelsen som it-avdelingene i alle selskaper. Jakten på presise og sammenlignbare data har bare så vidt begynt.
Mot konflikt mellom AI-act og generativ AI Universitets-studie peker på problemer med bruk av kopibeskyttet data til trening av store språkmodeller.
Fra globalt til polarisert nett LEDER: Drømmen om ett felles globalt marked for tjenester levert over nett, ser i beste fall dyster ut. Alt tyder på at vi må tilbake til markeds-slagordet fra 80- og 90-tallet: tenk globalt, handle lokalt.
Oracle setter egen EU-sky på lufta All lagring skal skje i EU, og EU-basert datterselskap skal gjøre driften, for å møte strenge krav. Kan konsumeres også av land utenfor EU – slik som Norge.
EU og USA diskuterer Kina, handel og teknologi i Luleå USAs utenriksminister Antony Blinken er blant deltakerne når EU og USA diskuterer 6G-nett, kunstig intelligens og Kina i den svenske byen Luleå.
Bygg: Europeiske produktpass vil kreve mer av næringen Flere nye forskrifter og regler er på vei, som vil øker kravene til digitalisering i byggenæringen. De som ikke følger med i timen kan få problemer.
Miljøet trenger både EU og digitalisering LEDER: Vi trenger overnasjonale regulativer og forskrifter for å ta tak som monner for miljøet. Men uten digitalisering klarer vi ikke å måle framdriften.
Framgang mot EU-regulering av AI Europeiske folkevalgte tok torsdag et nytt steg på veien mot strengere regulering av kunstig intelligens og verktøy som ChatGPT.
EU-kommisjonens visepresident vil ha regler for kunstig intelligens EU må få fart på arbeidet med regulering av kunstig intelligens (KI), sier EU-kommisjonens visepresident, danske Margrethe Vestager.
Mens vi venter på «AI Act» Forskere og teknologer etterlyser regulering av AI og vi leser om høyprofilerte AI-oppfinnere som slutter hos tech-gigantene i protest og roper varsko. Lovgivningsprosesser tar som kjent tid og det er ikke første gang teknologien løper raskere enn loven.
Tiktok lover å følge EU-regler Eierne av appen Tiktok lover å overholde EU-regler. Flere av unionens land har nylig anklaget Tiktok for ikke å håndtere personvern og innholdet sitt godt nok.
EUs kamp for å tøyle «Big Tech» Noen av verdens største selskaper møter økende press fra EU, som vil tvinge dem til å respektere personvern, betale skatt i Europa, fjerne hatefullt innhold og bidra til å finansiere nyhetsmedier.
Vil utfordre Big Techs reklamemonopol Fire av Europas største telekomselskaper informerte formelt EU-kommisjonen om et felles prosjekt for å bygge en teknologiplattform for digital annonsering, ifølge en begjæring levert mandag 9.januar.
5G-rift mellom europeiske land Selv om EU har satt i gang tiltak for å minske sikkerhetsrisiko, er det flere europeiske land som går mot strømmen.
Lite regulering av kunstig intelligens Kunstig intelligens finner fritt sin vei inn i mobilen, støvsugeren, den førerløse bilen eller i medisinsk diagnostikk uten at bruken er regulert.
Norske Signicat er med i to piloter for Europeisk lommebok Har inngått medlemskap med to koalisjoner som er valgt ut av EU-kommisjonen til å delta i EU Digital Identity Wallet Large Scale Pilots (LSP).
EU: Meta må endre sin annonse-taktikk Sentrale kilder sier Metas annonsemodell står for fall, og at Meta kan risikere store bøter.
EU: Twitter må rette seg etter loven – eller risikere bøter eller stengning EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton, advarer igjen Twitter om at selskapet må holde seg innenfor EUs regelverk.
EU vil styrke forbrukerrettigheter innenfor kunstig intelligens Oppdateringer i eksisterende direktiv skal styrke forbrukeres rettigheter vis-a-vis maskin.
Esa gransker norsk støtte til innovasjon En statlig ordning som skal hjelpe små og mellomstore bedrifter med innovasjon, kan ha brutt med EØS-avtalen.
Mener EU selv har brutt GDPR Et søksmål fra en anonym borger i Tyskland påstår EU har overført data til USA.
Grønt er skjønt i EU Bærekraftsrapporteringen blir en stadig viktigere del av et grønt EU. Norske virksomheter følger med.
EU-parlamentet godkjenner viktige teknologilover Beslutningen er ansett som en milepæl i EUs kamp for å stramme inn lovverket for innhold på internett.
Huawei har tapt ankesak om 5G-nettet i Sverige En svensk domstol har avvist anken fra Huawei etter at Sverige innførte forbud mot å bruke utstyr fra den kinesiske telegiganten i utrullingen av 5G-nettverket.
Intel saksøker EU-kommisjonen for kompensasjon for bot Den amerikanske databrikkeprodusenten Intel saksøker EU-kommisjonen for 5,2 milliarder kroner.
EU og Japan enige om digitalt samarbeid EU og Japan har blitt enige om å styrke sitt digitale samarbeid ved å utvikle teknologi, cybersikkerhet og kunstig intelligens.
EU anklager Apple for å misbruke markedsmakt med Apple Pay EU anklager Apple for å misbruke sin dominerende markedsposisjon med måten de driver betalingstjenesten Apple Pay på.