TEST: HTC Titan: Windows Phone i storformat

En gedigen 4,7-tommers skjerm, bra spesifikasjoner og et flott brukergrensesnitt gjør nye HTC Titan til en fryd å bruke.

Publisert Sist oppdatert

HTC Titan var den første av de nye mobiltelefonene denne høsten med Microsofts nye Windows Phone 7.5-plattform, også kalt «Mango». Vi har testet den over en periode på et par uker, og likte veldig godt det vi så.

Med en skjerm på hele 4,7 tommer er HTC Titan en forholdsvis stor telefon. Men siden skjermen går helt ut i kantene, virker den likevel ikke stå stor som man kanskje først skulle tro. At telefonen er ganske tynn, bidrar også til at den langt fra virker stor og klumpete.

Bildekvaliteten på skjermen er veldig god, selv om den ikke er like god som på de beste AMOLED-skjermene, som for eksempel Super-AMOLED Pluss-skjermen til Samsung Galaxy S II. Titan bruker en vanlig lcd-skjerm med oppløsning på 480 x 800 punkter.

Dermed er heller ikke punkttettheten så veldig imponerende, i hvert fall hvis du sammenligner med telefoner som for eksempel iPhone 4. Men skjermstørrelsen og klare, fine farger gjør at både menyer, apper og video tar seg godt ut på skjermen.

Til tross for at mobilen ikke har tokjerneprosessor, er den svært rask (en klokkefrekvens på hele 1,5 GHz og et kjapt operativsystem bidrar til det). Både brukergrensesnitt, apper og nettsurfing flyter fint – uten nevneverdig rykk og napp.

LES OGSÅ:

TEST: HTC Sensation XL: Stor telefon med stor lyd

 

Enkel å bruke

Med Windows Phone 7.5 er all funksjonaliteten i Windows Phone endelig tilgjengelig også her i Norge, med unntak av musikkbutikken Zune Marketplace. Men du kan kjøpe apper, og du har ikke minst tilgang til den utmerkede spilltjenesten Xbox Live.

Hele operativsystemet er bygget fra bunnen av, og har altså ingenting med den gamle Windows Mobile 6.x-plattformen å gjøre. Brukergrensesnittet er både elegant, brukervennlig og oversiktlig, og etter vår mening fullt på høyde med iPhone – kanskje bedre på mange områder.

Samtidig er det mer brukervennlig enn Android, som nok likevel vil foretrekkes av enkelte avanserte brukere på grunn av enda større muligheter til skreddersøm og tilpasninger.

Utvalget av apper begynner å bli brukbart, selv om det ikke er i nærheten av hva du finner på iPhone og Android. Men det begynner å bli et ganske bra utvalg med gode spill, og det som er litt stilig er at du bruker den samme spillkontoen som du bruker hvis du har en Xbox 360.

Etter hvert vil det komme spill som lar deg spille det samme spillet på flere plattformer, for eksempel så du kan spille på mobilen din mot en annen som spiller på Xbox 360.

Som andre Windows Phone-telefoner leveres telefonen med fullt integrert Microsoft Office-pakke. Den lar deg både vise, opprette og redigere dokumenter i Word-, Excel- og Powerpoint-format, på en veldig brukervennlig måte.

Du har også OneNote for notater, hvor notatene dine kan synkroniseres via tjenesten SkyDrive, slik at du alltid har dem tilgjengelig – enten du sitter på pc-en eller bruker mobilen. Resten av Office-pakken er også integrert med Skydrive, Office 365 eller Sharepoint, slik at du enkelt får tilgang til dokumentene dine fra hvor som helst.

E-postleseren i Windows Phone 7.5 er veldig god. Flere e-postkontoer kan kobles sammen slik at de vises i én samleinnboks.

 

LES OGSÅ:

TEST: Motorola Atrix - Mobilen som pc og underholdningssenter

 

Godt kamera

HTC Titan har et 8 megapiksel kamera med dobbelt LED-lys og bakbelyst bildesensor. Tilsvarende teknologi brukes på blant annet enkelte Sony Ericsson-telefoner og på iPhone 4S, og skal gjøre bildesensoren mer følsom når det er dårlig lys. Kameraet tar ganske gode bilder, og også videoopptakene (720p) ble gode.

HTC har for øvrig lagt ved en egen app som heter HTC Photo Enhancer som lar deg retusjere bildene direkte i telefonen, samt en app for å lage panoramabilder.

Er du ute etter en telefon med stor skjerm og meget god brukervennlighet, er HTC Titan et veldig godt alternativ. Telefonen egner seg godt både til jobb og privat bruk, og er kanskje det mest spennende Windows Phone-alternativet akkurat nå.

LES OGSÅ:

TEST: Sony-Ericsson Xperia Pro: Beste tastaturmobil for jobb og moro