Begraver stridsøksen

Apple og Samsung dropper søksmål mot hverandre (utenfor USA).

Publisert Sist oppdatert

De to selskapene Apple og Samsung har vært i tottene på hverandre lenge, og har kjempet patent-verdenskrig i rettsaler over hele verden.

Apple anklager Samsung for å kopiere Iphone-design, og Samsung på sin side beskylder Apple for å bruke deler av trådløsteknologi uten tilatelse.

Nå har de bestemt seg for å begrave stridsøksen, og dropper søksmål i Australia, Japan, Sør-Korea, Tyskland, nederland, Storbritannia, Frankrike og Italia. Unntaket er USA, der kampen fortsetter, ifølge Bloomberg.

Det hører også med til historien at flere domstoler gjentatte ganger skal ha bedt de to selskapene om å forhandle seg frem til forlik utenfor rettssalen. Selskapene har møtt hverandre ved forhandlingsbordet flere ganger i år, inkludert et toppmøte i februar der både Apple-sjef Tim Cook og Samsungs mobilsjef Shin Jong-Kyun deltok.

En mulig årsak til beslutningen om å droppe søksmål i ikke-amerikanske markeder kan være trussel i mobilmarkedet fra andre produsenter, som for eksempel Nokia og Huawei. Apple har omlag 15 prosent av markedet, mens Samsung sitter på 31 prosent.

Men begge taper markedsandeler samtidig som de bruker flerfoldige millioner kroner på å overgå hverandre i retten.

- Paradigme i hele industrien er i endring. Apple og Samsung har ingen tid å miste, og det er på tide å komme seg tilbake i arbeid, sier analytiker Lee Seung Woo ved IBK Securities til Bloomberg.