Caption
Caption

Microsoft kutter igjen

Denne gangen er det maskinvare og smartmobil-divisjonene som reduseres.

Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste planlegger Microsoft nok en runde med oppsigelser. Denne gangen skal det være maskinvare- og smartmobil-divisjonene som rammes, i tillegg til enkelte andre områder.

Oppsigelsene kommer i tillegg til de 18.000 stillingene konsernet informerte om for omlag ett år siden, og New York Times mener beskjeden kan komme allerede i dag. Microsoft har i dag omlag 118.000 medarbeidere over hele verden.

Tøffe valg

Denne nye runden skal være en oppfølging av de "tøffe valgene" som den fortsatt ferske konsernsjefen Satya Nadella omtalte i en epost til Microsoft-ansatte i juni. 

Det er flere årsaker. Kanskje spesielt handler det om smartmobilene, der Nokia-oppkjøpet fortsatt ikke har klart å gjøre Microsofts mobiloperativsystem til et attraktivt alternativ til markedslederne IOS fra Apple og Googles Android. 

Microsoft kommer nok ikke, som New York Times også skriver, til å droppe smartmobilen helt enda. Men suksessen på dette området er til dels avhengig av om Windows 10 klarer å trekke til seg flere utviklere og brukere.

Windows 10 skal etter planen rulles ut om noen få uker, fra 29. juli.

Luker i utkanten

Microsoft har også tatt flere grep for å fokusere på sine kjerneområder. I juni ble en del av Bing Maps solgt til Uber Technologies, inkludert overføring av 100 medarbeidere.

Samtidig som Uber overtok en bit av Bing Maps, ble brorparten av Microsofts reklamedivisjon solgt til AOL. Her vil omlag 1.200 medarbeidere i både på teknisk og salgs få tilbud om å bli med til AOL.