Slankebølge i it-bransjen

Det norske selskapet Commaxx melder salgsvekst på 43 prosent av sine tynne klienter.

Publisert Sist oppdatert

Commaxx melder at salget av Wyse tynne klienter vokste med 43 prosent i 2006. Tidligere år er det i stor grad de enkleste modellene som har stått for volumet, men Commaxx har i 2006 erfart at markedet også ønsker klienter med økt funksjonalitet. Salget av Windows CE, XP embedded og Wyse Linux-baserte klienter har vært spesielt godt, skriver selskapet i en pressemelding.

Wyse øker salget i Norge. Med lanseringer av ny maskin- og programvare med avansert funksjonalitet har flere kunder fått øynene opp for at tynne klienter kan være en avansert og fullgod erstatning for en PC.

- Økningen i salget var gledelig, men ikke overraskende. Årsaken tror vi er en kombinasjon av oppgangstider i bransjen, samtidig som stadig flere kunder får øynene opp for hvor mye gunstigere det kan være å bruke tynne alternativer, kontra pc-er som er kompliserte og dyre å vedlikeholde og skifte ut hvert tredje år, sier Geir-Rune Dyrseth, administrerende direktør i Commaxx.

- At markedet investerer i avanserte tynne klienter er også en pekepinn på at kundene ser at disse godt kan brukes til mer krevende oppgaver, sier Dyrseth.