IE6 står i veien for Windows 7

Microsoft har seg selv å takke for at bedrifter ikke oppgraderer.

Publisert Sist oppdatert

Mange it-sjefer er i gang eller planlegger å oppgradere til Windows 7. Men de aller fleste vil møte utfordringer på veien mot en ny Windows-versjon.

En av disse er ni år gammel, utskjelt, hatet og går under navnet Internet Explorer 6 (IE6).

Tidkrevende arbeid

Mange bruker fortsatt den gamle og usikre nettleseren til sine nettløsninger. Vi har blant annet fortalt at selv Telenor, med sine sensitive data og mange gløgge it-folk, bruker den hullete nettleseren.

Men å få IE6-applikasjoner til å kjøre riktig under Windows 7 er ikke lett. Og ifølge en ny Gartner-rapport er dette en grunn til å ikke oppgradere for mange bedrifter.

- Fra 2001 til 2006 var Microsoft veldig flinke til å få virksomheter og utviklere til å skrive applikasjoner som brukte unike IE6-funksjoner. Dermed er det mange applikasjoner som ikke fungerer i andre nettlesere, skriver Garnter-analytikere Michael Silver og David Mitchell Smith i rapporten "Solving the IE6 Dilemma for Windows 7".

Å skrive om applikasjonene så de fungerer i nyere nettlesere krever mye tid. Dette er selvsagt den beste løsningen, men også den vanskeligste.

Virtuelle IE6-er

En enklere løsning er å kjøre nettleseren på en virtuell maskin. Microsofts Enterprise Desktop Virtualization (MED-V) kan være én løsning, men kan bli svært dyrt. Mange andre har engasjert seg i problemstillingen med Windows 7 sammen med IE6, som Vmware.

Gartner nevner ikke XP-moduset til Windows 7, som skulle løse blant annet slike problemer.

- Vi synes Microsoft må gjøre mer for å hjelpe virksomheter med deres IE6-problemer, skriver analytikerne.

- Problemer som Microsoft har hjulpet til å med å forårsake.