Enklere for studenter å få gratis Office

Ny håndtering av gratislisenser for studenter.

Publisert Sist oppdatert

For ett år siden lanserte Microsoft et Student Advantage-tilbud som innebærer at alle studenter får gratis tilgang til Office 365. Dette med en forutsetning om at skolen kjøper lisenser for kontorpakken til personalet. Nå har bedriften forenklet håndteringen av gratislisensene for studenter.

Tidligere var studentene tvunget til å kontakte skolens it-avdeling som siden opprettet en konto. Fra nå av trenger studentene kun å fylle inn en verifisert e-postadresse fra skolen, og deretter tar Microsoft seg av resten.

Microsoft forteller også at de har innført enda en fordel. Om en skole kjøper diskbaserte Office-kopier til personalet får de også med ett årsabonnement på Office 365. Det gjelder også for studentene.

- Disse forandringene gjør det ikke bare lettere for studentene å få Office, men håndteringen blir også lettere for skolens it-avdeling. Tidligere var organisasjonen tvunget til å initiere tjenesten, skape konto og bestille gratislisenser for sine studenter. Alt dette måtte gjøres før studentene fikk tilgang til Office og Onedrive, skriver Microsoft Office Team i et blogginnlegg.

- Den nye selvbetjeningsmodellen tar bort denne unødvendige håndteringen gjennom å la studentene skrive seg inn i tjenesten selv. Samtidig beholder man samme nivå når det gjelder kontroll, fleksibilitet og sikkerhet som man kan forvente seg av Office 365, skriver de videre. Dette melder IDG News.