ENGASJERT: Flere amerikanske kongressmedlemmer har engasjert seg i saken om EU-parlamentets ønske om å splitte opp Goolge. (Foto: Wikimedia Commons / Kevin McCoy)

Ikke splitt opp Google

Amerikanske lovgivere bekymret over europeisk forslag.

Publisert Sist oppdatert

Forlaget om å be EU-kommisjonen om å se på mulighetene til å pålegge en oppsplitting av Google som noen medlemmer av EU-parlamentet nylig kom opp med, har vakt oppsikt på begge sider av Atlanteren.

Tretten amerikanske kongressmedlemmer har skrevet brev til ledere i EU-parlamentet der de uttrykker sin bekymring over forslaget om å skille Googles søkemotor fra selskapets øvrige kommersielle tjenester. Forslaget navngir ikke Google spesifikt, men ifølge IDG News Service sa den demokratiske kongresskvinnen Anna Eshoo fra California at «Google er en søkemotor som kommer til å bli rammet av forslaget».

Sammen med 11 andre kongressmedlemmer har hun signert et brev som er sendt til fire EU-parlamentarikere. I brevet kan vi lese at et slikt vedtak ville «avskrekke amerikanske internettselskaper fra fortsatt innovasjon og investeringer», og at dette er til hinder for datatrafikk over grensene «på bekostning av millioner av mennesker over hele Europa, som nyter godt av disse online-tjeneste hver eneste dag».

I tillegg til dette brevet, har også en annen kongressrepresentant, republikaneren Bob Goodlatte fra Virginia, også skrevet brev til Europa. Han uttrykker bekymring over at europeiske lovgivere bruker anti-kartelltiltak som synes å være politisk motivert, i stedet for at det er basert på fakta og eksisterende lover. «Vi mener at anti-kartelltiltak burde anvendes uavhengig av politikk og solid forankret i våre delte internasjonale prinsipper». Deretter la han til at tiltak som går i mot slike prinsipper vil i det lange løp skade både selskapene og kundene.