Kolbjørn Haarr, Evry. (Foto: Atle Skretting)

Frende Forsikring valgte Evry

Investerer 30-40 millioner i kjerneløsning for gruppelivs- og pensjonsforsikringer.

Publisert Sist oppdatert

Frende Forsikring vil vinne markedsandeler ved å forsterke sin distribusjonskraft og utvikle nye produkter. De satser 30-40 millioner på ny kjerneløsning for gruppelivs- og pensjonsforsikringsløsninger, og har valgt Evry som samarbeidsparter i prosjektet, ifølge pressemelding. Sentralt i leveransen står forsikringssystemet Insis fra Fadata.

– Vi satser tungt innenfor pensjonsområdet, og vil tilby nye og fleksible løsninger i markedet, og en effektiv og god kundeopplevelse, sier administrerende direktør Vegar Styve i Frende Forsikring. Frende vil samtidig investere titalls millioner kroner i portal- og selvbetjeningsløsninger for både bedrifter og ansatte, relatert til pensjonssparing og gruppeliv, samt en ny løsning for fondsforvaltning.

Felles plattform

Etter en omfattende anbudsprosess, med evaluering av 10 ulike løsninger, falt valget på Evry og systemet Insis.

– Evry har demonstrert både god kompetanse på norske forhold innen pensjon, samt vilje til å satse og ta ansvar for det som i fremtiden skal bli en felles plattform for flere forsikringsselskaper, sier it-direktør Hallvard Natvik i Frende Forsikring. Selskapet har en utfordrerrolle i markedet, og må være raskere og mer kostnadseffektive enn konkurrentene.

– En viktig forutsetning for å lykkes er en fleksibel, skalerbar bransjeløsning som har all den funksjonalitet vi trenger, i tillegg til gode innovasjonsmuligheter, sier Natvik.

Tøft konkurransebilde

– Forsikringsbransjen er i rask endring og må håndtere komplekse problemstillinger som følge av endret kundeadferd og et tøffere konkurransebilde. Evry har bygget opp en betydelig industrivertikal som kjenner bransjens utfordringer og tilbyr it-løsninger som effektivt svarer på disse. Nå ser vi frem til å levere digital transformasjon til et av Norges mest ekspansive forsikringsselskap, sier Kolbjørn Haarr, konserndirektør for Evry Norge.